Naturen

Bølling Sø ligger Vest for Silkeborg og har hele 12km natursti

Artikel foto: Bølling Sø

Bølling Sø, mellem Kragelund og Engesvang er en genskabt sø på 3 meters dybde, og med omkring 12km natursti.

Når man besøger det Midtjyske, eller flytter hertil, hvilket er blevet meget populært, så kan man jo boltre sig ved de mange søer der er, men der er flere man bør besøge, og opleve, og ikke bare have med i hverdagen, som den sø man lige går en tur ved, for at få noget frisk luft. Omkring Silkeborg midtby, så søger mange af byens mennesker til de omkringliggende søer, og der er virkelig pres på, med super mange mennesker, men hvis man gerne vil slippe lidt for det, så kan man blandt andet besøge Bølling Sø, der ligger cirka 8km fra Silkeborg (13-15 minutter i bil)

Mange muligheder ved Bølling Sø

Der er super mange muligheder for at opleve noget i dette område, hvor man kan gå flere korte, eller længere ture, eller tage cyklen med, og nappe en tur rundt om søen, hvor der er en natursti på omkring 12km. Der er et vildt dyreliv, med mange fugle, ænder, svaner og en masse andet spændende, og så er der bare en dejlig ro. Man kan holde ved flere parkeringspladser, på en 3-4 steder rundt om søen.

Klosterlund Museum tæt ved Bølling Sø

Klosterlund Museum er kort efter Bølling Sø Camping, og hvis man kommer fra Silkeborg siden, og kører gennem Balle, Øster Bording, Kragelund dertil, så kan man ikke undgå at se det, kort forinden Bølling Sø. Man kan også tage turen fra Funder, Funder Kirkeby, Hesselhus, og Engesvang. Det er faktisk mange år siden, at jeg har besøgt Klosterlund Museum, men der kommer hele tiden en masse nye udstillinger, hvor du blandt andet kan se “Stenalderjægerne ved Søen” hvor der er arkæologiske spor, fra Bølling Sø.  Der er mange unikke fund fra dette område, hvor de blandt også har fundet Ellingpigen, tæt derpå.

Se også: Tollundmandens Fundsted – Se ruten i billeder

Bølling Sø Camping

Der er også en campingplads, faktisk lige overfor Klosterlund Museum (groft sagt) der er i hvert fald, ikke langt mellem, hvor man kan bo i telt, campingvogn eller i en af deres hytter. Campingpladsen er omgivet af skov, og masser af natur, blandt andet Stenholt Krat som jeg besøgte tidligere, og på den anden side af Bølling Sø, så kommer man tæt på Hesselhus Camping, hvor jeg besøgte udsigten over Funder Ådal, så det er et super fedt område, med vildt meget spændende natur, der er sundt for sjælen.

Fiskeri – Bølling Sø

Med stang og snøre er tilladt, og båd uden motor, men det er i en den nordvestlige del af søen. Det er et stort område, men jeg ville personligt fortrække, at hoppe i et par gummistøvler, eller Waders, og gå rundt omkring søen, inde i sivene. Der er mange fisk i denne genskabte Bølling Sø, specielt gedder og nogle store gedder, der tiltrækker mange fluefiskere til området. Du skal naturligvis være opmærksom på, at du skal have det statslige fisketegn, for at kan fiske i nogle (mange Danske søer) og nogle steder, så kræves der også fiskekort, eller medlemskab af en fiskeforening, men det ved jeg ikke så meget om hos Bølling Sø. Derfor er det altid en god ide at undersøge dette i lokalområdet, inden man starter med at fiske, eller benyttede sig af Google, hvor du også kan finde alt den nødvendige information.

Se også: Lang grusvej ved Kragelund fører også ned til Bølling Sø

Billeder

Artikel foto: Billede fra Bølling Sø
Artikel foto: Billede fra Bølling Sø
Artikel foto: Billede fra Bølling Sø

God fornøjelse.


 

Back to top button
fritidsblog.com