Oplevelser

Den Genfundne Bro bør opleves om sommeren med familien

Artikel foto: Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro bør man tage ud og opleve sammen med familien, for det er et super flot område med meget natur.

Fredag eftermiddag 25. marts, der fik jeg den ide, at jeg skulle ud op opleve den Genfundne Bro, som har været det helt store samtaleemne, efter den blev gravet fri. Broen blev oprindeligt bygget som en del af jernbanen mellem Horsens og Bryrup i 1899, men i 1920érne blev den et problem, og man dækkede den derfor til, og nu har man altså gravet den fri igen, og det har pyntet en del.

God parkering

Når man ankommer til den genfundne bro, så er der er en aflang parkeringsplads, med god plads til en del biler, og hvad der ellers kommer, og her skal man så gå omkring 300 meter, for at komme videre. Der var ikke mange da jeg var forbi, men på vejen tilbage, efter en lille time ved broen, så var der mere eller mindre fyldt op, for der kom rigtigt mange mennesker dertil, for at se broen.

Historien

Når man har parkeret, så kommer man ud til en cykelsti, som man kan gå de cirka 300 meter af, og her kommer der først et offentligt toilet, med vandskål til vovsen. Kort herefter, på den modsatte side, så er der en masse information om selve historien, som jeg ikke vil gå meget nærmere ind på, for det bør man selv opleve. Det er langt sjovere at besøge stedet, og danne sine egne indtryk, specielt lige her, hvor der er meget historie, fra da den først blev bygget, til den blev dækket til, for at se blive gravet fri.

Flot natur

Der er en meget flot natur ved den genfundne bro, og her kan man nemt pakke en madkurv, eller tage kaffekanden med, for ved siden af broen, og frem mod den, er der opsat en masse borde/bænke, hvor man kan sidde og hygge sig. Specielt ved siden af broen, er der en sti ned ved siden af, hvor der er lavet et område til netop dette, så man kan høre lyden af gudenå der løber under broen.

Den Genfundne Bro

Du kan nøjes med at indtaste dette på din GPS, men adressen er Vestbirkvej 2, 8740 Brædstrup.

Billeder

Artikel foto: Den Genfundne Bro
Artikel foto: Den Genfundne Bro
Artikel foto: Den Genfundne Bro
Artikel foto: Den Genfundne Bro
Artikel foto: Den Genfundne Bro
Artikel foto: Den Genfundne Bro
Artikel foto: Den Genfundne Bro

 

Back to top button
fritidsblog.com