Naturen

Den hårde nattefrost lokkede fuglene til æblerne igen

Artikel foto: Fugle

Nu har vi endelig fået besøg at de mange fugle, og enkelte duer, der nyder godt af æblerne, efter den hårde nattefrost.

Der er kommet liv i haven igen, efter vi har set den hårde nattefrost i nogle dage nu, hvor vi her i det Midtjyske har haft minus 10c, og endda mere nogle steder. Det lokker altså fuglene til igen, men der kan være godt, at de har været i mindretal, for så har der jo været nok at spise til dem.

Æbler og frisk vand

Så vidt muligt, så holdes fuglebadet frostfrit, men selvom man klarer det om morgenen, så kan det med dagsfrost, jo nemt fryse til igen, og det har vi set et par gange allerede. Men fuglene holder sig ikke tilbage, de bliver ved med at komme, og sidder og hakker i det frosne vand, ligesom de vil fortælle, at det er frossent, og at de altså gerne vil have noget frisk vandt at drikke, nu vi har lært dem det.

Møgvejr

Jeg har som du sikkert allerede har lagt mærke til, slet ikke været ude at opleve noget, og det mest fordi der har været et møgvejr, med blæst og regn. Nu bliver det bedre tider, med frost, og minimalt med sne, så kan man jo godt komme ud og få sig lidt frisk luft. Det er i hvert fald planen, selvom jeg er knap så aktiv om vinteren, men frisk luft skal man jo have fra tid til anden, alt andet er usundt.

Lidt billeder

Artikel foto: Due kom på besøg
Artikel foto: Frossent vand i fuglebadet, og lille fugl
Artikel foto: Æbler til fuglene
Artikel foto: Solsort holder ædegilde i æblerne
Back to top button
fritidsblog.com