Naturen

Efterårets ædegilde af rønnebær begynder snart for de mange fugle

Artikel foto: Rønnebær

Det helt store ædegilde af Rønnebær er lige om hjørnet, og vores mange fugle har eneret på dette festmåltid.

Der hvor jeg bor, har vi tre rønnebær træer, og de er spækket med lækre rønnebær. Men de mange bær, som kan bruges til blandt andet snaps, og andet godt, her sikret til vores mange besøgende fugle, herunder de mange solsorte, der overvintre hos os. Rønnebær er nemlig et festmåltid for havens fugle, og giver dem energi henover vinteren, og det er sjovt at se, når de går i gang.

Frost skal der til

Selvom september måned har været varmere end normalt, så varer det nok ikke længe inden der kommer lidt nattefrost igen, og nattefrost, det skal der til, før de mange rønnebær blev helt modne, og knap så sure, og så starter det helt store ædegilde for fuglene. Der har dog allerede været de første par solsorte i gang, men de stopper hurtigt igen, for de er stadig sure.

Solsorten bliver fuld af rønnebær

Når rønnebær har fået lidt frost, så bliver de mere modne, men det betyder så også, at når eksempelvis solsorten spiser dem, så kan de faktisk blive så fulde, at de knap nok kan flyve. Nogle fugle har dog udviklet en fordøjelse, så de ikke blive fulde af at spise gærede bær.

Rønnebær, æbler og vand

Vi har prøvet at fodre vores fugle med diverse foderbrætter men der kom desværre også rotter forbi, og det vil vi ikke have, så det blev lavet om. De tre store rønnebær træer, kan fodre mange fugle, men vi smider også 2-3 æbler ud om dagen, og så sørger vi for der er rendt vand.

Billeder af rønnebær

Artikel foto: Rønnebær
Artikel foto: Rønnebær
Artikel foto: Rønnebær
Artikel foto: Rønnebær

Back to top button
fritidsblog.com