Oplevelser

Ejer Bavnehøj skal opleves mange gange, på forskellige tider af året

Artikel foto: Ejer Bavnehøj

Ejer Bavnehøj er Danmarks tredjehøjeste ikke-menneskeskabte punkt, med lige over 170m over havoverfladen. Dette sted skal man opleve mange gang, på forskellige tider af året.

Ejer Bavnehøj er noget helt unikt, og der er ikke to gange, at de er ens, når man besøger dette sted. Årstiderne skifter, og det samme gør oplevelsen, når man besøger Danmarks tredjehøjeste ikke-menneskeskabte punkt, der er 170,35 meter over havoverfladen, og betyder at der er en vil flot udsigt. Stedet er specielt på mange måder, og tårnet, har både lyd og lys, så man kan besøge det på alle tider af døgnet, og hver eneste gang, så får man en ny oplevelse, og det er noget man aldrig vil glemme.

Kom op i tårnet for 10kr

Jeg endte ved Ejer Bavnehøj, efter min lidt skuffede tur til Øm Kloster, men denne oplevelse, gjorde det hele godt igen. Der var ikke mange mennesker ved Ejer Bavnehøj, da jeg kom forbi, og besluttede mig for at betale de 10kr, som det kostede at komme op i tårnet, for så kunne jeg tage nogle flotte billeder, fordi det var rigtigt flot vejr, den dag jeg kom forbi stedet.

(artiklen fortsætte under billederne)

Artikel foto: Betal 10kr og kom op i tårnet, af en trappe
Artikel foto: Elevator op i tårnet, ved Ejer Bavnehøj

Jeg satte chippen fra kortet på betalingsstedet, og holdte kortet på i de anbefalede 2-3 sekunder, og så blev den grøn, og jeg hørte at døren låste op. Men så blev jeg skuffet, for de havde låse selve døren, med en nøgle, for jeg kunne slet ikke komme ind, og op i tårnet, selvom det kostede mig 10kr. Der stod intet om, at der var specielle tidspunkter, man kunne komme ind, så jeg støttede vist bare projektet.

Signal

Mens jeg stod og øffede lidt over, at jeg ikke kunne komme op og opleve udsigten, så begyndte der en mærkelig lyd, så jeg fik da lidt for de 10kr alligevel. Det er lyden fra nogle højtalere på tårnet, ved Ejer Bavnehøj, der blev skabt i 2020 i anledning af 100-året for Sønderjyllands Genforening med Danmark. Signal blev skabt af den Amerikanske komponist Wayne Siegel, der i dag, bor i Malling.

Skal opleves flere gange

Som nævnt tidligere, så er det et sted man skal opleve mere end en gang, og man kan godt tage en kurv med madpakke, og kaffe med til stedet, for der er opsat borde og bænke. Så kan man sidde og nyde en stille stund, og selvom man ikke er oppe i tårnet, så er der en flot udsigt.

Billeder fra Ejer Bavnehøj

Artikel foto: Ejer Bavnehøj
Artikel foto: Ejer Bavnehøj
Artikel foto: Ejer Bavnehøj
Artikel foto: Ejer Bavnehøj
Artikel foto: Ejer Bavnehøj
Artikel foto: Ejer Bavnehøj
Artikel foto: Ejer Bavnehøj
Artikel foto: Ejer Bavnehøj
Artikel foto: Ejer Bavnehøj

 

Back to top button
fritidsblog.com