Naturen

Elefantbadet sydvest for Kærsgård broen i Silkeborg Langsø

Artikel foto: Elefantbadet i Silkeborg

Jeg har besøgt et sted, hvor jeg fiskede rigtigt meget i mine unge dage, for over 35år siden, men der er sket meget siden da.

Jeg har virkelig brugt mange timer ved både Kærsgård Bro som man kan ane i baggrunden af artikel billedet, men også ved Elefantbadet, der ligger ved Silkeborg Langsø. Vi har fisket rigtigt mange timer begge steder, og de unge dage, der fangede vi en masse aborre og gedder.

Elefantbadet

Det er en sjov lille oase med en sandstrand, som man kan se på billederne her i bloggen, og nogle bruger stedet til at bade, mens andre bare soler sig, og nyder en medbragt madpakke. Om sommeren er der dog en del unge mennesker, der gerne vil have en kold øl eller fem, men det er da også meget hyggeligt. Men hvorfor hedder det så lige elefantbadet… Jo i gamle dage, når der var cirkus i byen, så trak man elefanterne hertil, og lod dem bade, hvor de blev vasket, så de var fine, når der skal optrædes i byens cirkus, og det har med garanti givet en del opmærksomhed for byens folk.

Groet lidt til

Når man ikke var mere end 5-10år gammel, så virkede alting meget større, og jeg mindes også det var større, så var faktisk lidt overrasket over hvor lidt plads der var nu. Men skoven har jo også vokset på de mange år, der er gået, men det ser ikke ud til at man gør så meget, for at holde det.

Kærsgård Bro

Broen ligger på Søndre Ringvej i Silkeborg, og herfra, kan man også kigge over til elefantbadet, hvor der er en synlig sandstrand, med mindre der er meget vand i søerne, for det har faktisk stået så højt i noget tid, at man slet ikke kunne se denne omtalte sandstrand, så det er en del vand.

Parkeringsplads

På vejen kort forinden eller efter Kærsgård Bro, der er en rasteplads på begge sider af vejen, hvor man nemt kan parkere sin bil, og gå den lille, men hyggelige tur ned til elefant badet.

Billeder

Artikel foto: Elefantbadet i Silkeborg
Artikel foto: Elefantbadet i Silkeborg
Artikel foto: Elefantbadet i Silkeborg
Artikel foto: Elefantbadet i Silkeborg


 

Back to top button
fritidsblog.com