Naturen

En lang grusvej ved Kragelund fører også ned til Bølling Sø

Artikel foto: Kig over Bøllingsø

Der er mange spændende muligheder for at komme ud og opleve Bølling Sø, og her kan du se endnu en af dem.

Tidligere skrev jeg om Bølling Sø her på bloggen, fra den Nordlige ende, hvor vejen mellem Kragelund og Engesvang var, og nu har jeg besøgt endnu et sted derude, dog fra en helt anden vej. Når man kommer fra Silkeborg siden og gennem Kragelund, mod Engesvang, så er der i udkanten af byen en grusvej, med et skilt der viser mod Bølling Sø.

Lang grusvej

Jeg havde besluttet mig for at se nærmere på Bølling Sø, fra denne vej, og det er ikke noget man som sådan kan se på et kort, altså når man har kørt der, og kender vejens navn, så ved man også hvor man skal hen. Vejen i udkanten af Kragelund, den hedder Bøllingsøgaardvej, og her ligger der huse hele vejen ned mod Bølling Sø, så man bør maks køre 30km, hvis man er i bil. Vejen derned var super støvet den dag jeg var der, og man skal altså køre cirka 1,8km, for at komme ned til selve Bølling Sø.

Hærvejen krydser

Der er virkelig en flot natur for enden af denne grusvej, nede ved Bølling Sø, og her krydser hærvejen også. Men det er mere eller mindre et fredet område, hvor du hverken må bade, sætte båd i, eller fiske, for du må kun fiske i den nordvestlige del af søen, men her er også mange muligheder.

Havde forventer mere

Altså igen må jeg lige slå fast at der er super flot, når man kommer ned for enden af denne grusvej, men jeg havde nu forventet lidt mere, end en lille holdeplads, der måske slet ikke er en parkeringsplads. Der går en grusvej videre til venstre, nede for enden, men om man måtte fortsætte i bil, som besøgende, det var jeg faktisk i tvivl om, så jeg vendte her, efter jeg havde taget lidt billeder.

Se også: Kom til Tollundmandens Fundsted ved Bølling Sø

Nok mest for gående

Selvom man nemt kan tage bilen ned af denne store og brede grusvej, så vil jeg mene den er mere passende for gående, eller cyklister, hvis man ikke er bange for at punktere. Biler støver super meget, og man kunne også se de private boliger, havde skilte ude med netop dette.

Billeder

Artikel foto: Bølling Sø
Artikel foto: Bølling Sø
Artikel foto: Bølling Sø
Artikel foto: Bølling Sø
Artikel foto: Bølling Sø

 

Back to top button
fritidsblog.com