Fisketure

Der er god aktivitet i fisketure

Jeg kan godt lide at komme ud at fiske engang i mellem, rundt omkring i Danmark, hvor der virkelig er mange muligheder. Der er mange gode ting ved at tage på en fisketur, uanset om man bor ude på landet, eller inde i storbyen, for der er mange ting at opleve. Hvis man har det lovpligtige fisketegn, så kan man besøge mange spændende områder, og smide snøren i vandet, og her er der som regel også en flot natur, så man kan opleve mange forskellige ting, på samme tid. Når man tager på fisketure, så er der også god mulighed for at bevæge sig lidt rundt, også selvom man smider snøren på bunden, eller fisker med prop. Der er jo masser af muligheder for at gå lidt rundt og snakke med andre, der fisker, eller bare se om man kan spotte bedre fiskesteder.

Put and Take

Nogle gange besøger jeg en Put and Take sø, og det er super hyggeligt, for der er rigtigt mange flotte søer i Danmark, hvor der også er en flot natur, og masser af dyreliv. Jeg fisker ikke nær så meget i Put and Take, som jeg gjorde engang, for jeg spiser ikke så meget “dambrugsørred” mere, og syntes man på et tidspunkt får nok af det, men det er sjove at fange, og man får nogle gode “kampe” ud af det. Jeg giver gerne de fisk væk, som jeg fanger, eller ikke kan udsætte, og så undrer nogle sig nok over, hvorfor jeg så betaler for at fiske i Put and Take, når jeg ikke vil have fiskene med mig hjem. Personligt så kommer der fuldstændig ro på, når jeg sidder ved en Put and Take, og jeg tænker ikke på hverdagen, der nogle gange, kan være travle, og så betyder det ikke så meget, om man giver en 70-150kr for det, når man er sammen med andre, der har præcis den samme interesse.

Put and Take eller Fiskesøer

Hygge ved åen

Som knægt fiskede jeg og en god ven, rigtigt meget ved Gudenå omkring Silkeborg, men interessen forsvandt stille og roligt i takt med alderen. Sidenhen har mange af mine venner, spurgte om vi ikke skulle ud og fiske ved blandt andet Karup å, men jeg har ikke rigtigt haft lysten, til at vade rundt med en spinnestang, med stor mulighed, for ikke at fange noget en hel weekend. Den interesse er så blevet vækket, for man kommer jo ud og bevæge sig en del mere, og er ret aktiv, når man går en hel weekend med en spinnestang, så der er noget der prøves lidt mere af, og så må vi se hvordan det går.

Gedde og Aborre

Noget jeg personligt finder spændende at fiske efter, så er det gedden og aborren, der begge er nogle meget glubske rovfisk. Gedde fiskeriet er efterhånden blevet ret hemmeligt i Danmark, hvis man kender til nogle gode fiskesteder, så man kan have de helt store fisk for sig selv, og det gælder også for Aborren, der nu er mere udbredt. Men der findes også blandt andet søer, hvor der er mange store fisk, som alle kan fiske efter, og nogle af de steder, vil du også kunne læse om her på bloggen i den tilegnede kategori fiskeri her hos fritidsblog.com hvor jeg vil løfte sløret, for nogle af de gode steder, man kan fiske efter gedde og aborre. Jeg fisker mest i søerne eller moserne i Danmark, men de findes naturligvis også i mange åer, men også hos nogle af landets Put and Take søer, og kan virke lidt underligt, når man betaler for at fange ørreder.

Sø eller å


 

Back to top button
fritidsblog.com