Naturen

Flåtsæsonen er i gang og rammer både kæledyr og mennesker

Artikel foto: Gravhunden Balder

Rigtigt mange Danskere skal ud og nyde naturen alene, og med deres kæledyr, og her er der mange flåter.

Starten af juni måned, og nogle måneder endda tidligere, der kommer mange flåter, og de bidder sig fast på dine kæledyr, men du skal også huske at tjekke dig selv, for de sætter sig også på mennesker, hvis de kan slippe afsted med det. Flåten er faktisk i familie med edderkopperne, og kan være ganske små og svære at se, men når de har suget blod, hvor de har bidt sig fast, kan de blive lige så store som en kaffebønne. Det er vigtigt at man får dem fjernet, for de kan bære rundt på sygdomme.

Flåten er mange steder

Nogle af de meste udsatte grupper, er dem der går på jagt, fisker, camperer, eller bare hygger i naturen, og her bider de sig gerne fast, for at suge blod, hvor der er tynd hud. Det kan være steder som bag ørerne, albuen, armhulerne eller i lysken, og hvis man finder en flåt, så skal de fjernes nænsomt.

Hvordan fjerner man en flåt

Der er mange forskellige måder, man kan fjerne en flåt, men en pincet eller et af mange værkstøjer der tilbydes rundt omkring, hvor nogle kan være bedre end andre. Det er faktisk lidt op til en selv, og der er ikke nogen specifik måde, man skal gøre det på. Det der er mest vigtigt, når man skal fjerne en flåt, uanset om det er på ens kæledyr, eller hos mennesker, så må man ikke mase flåten, så dens maveindhold kommer ud, der hvor den har sat sig fast, for så kan den brække sig, og her er alle baktierne.

Google er din ven

Nu er jeg jo ikke læge, og ved ikke hvornår det rigtige tidspunkt er at kontakte sin læge, men man skal vel aldrig holde sig tilbage. Personligt har jeg aldrig været i kontakt med lægen, hvis jeg har fundet en flåt på mig selv, men har blot fjernet den med en pincet. Man kan naturligvis godt mærke hvor den har siddet, men det går hurtigt over igen, og inden man ser sig om, så har man glemt det igen.

Kig ofte om der er flåter

Hvis man tit bevæger sig rundt ude i naturen, så bør man også ofte tjekke sig selv, eller få sin eventuelle partner til at hjælpe med det, så de ikke får lov til at sidde i lang tid.

God sommer…


 

Back to top button
fritidsblog.com