Naturen

Flot og spændende natursti fra Stenholt Krat og til Bølling Sø

Artikel foto: Natursti til Bøllingsø

Når man parkerer ved parkeringspladsen ved Stenholt Krat, så kan man på den modsatte side af vejen finde en natursti.

En af de første blogindlæg her på fritidsblog.com var om en tur til Stenholt Krat, hvor der er masser af skov, man kan gå tur i. Mange af de steder jeg allerede har skrevet om, ligger faktisk med få kilometers omkreds, og der er meget mere, som jeg endnu ikke har besøgt. Når man finder frem til parkeringspladsen ved Stenholt Krat, så kan man gå på den modsatte side af vejen, og finde en natursti.

Natursti til Bølling Sø

Dette er en frisk lille gåtur på 1,5 til 2km, altså ud til Bølling Sø, men herfra kan man fortsætte videre og tilbage til bilen, rundt omkring skoven, og her vil jeg anslå at der er en 4 til 6km, totalt. Men turen gennem skoven mod Bølling Sø er et lidt underligt sted, med masser af små vandhuller, og noget der minder om gravhøje mellem træerne, og som sikkert er noget helt andet. Man skal igennem et lille stykke skov, inden man kommer ud til en åben mark (billede), og her skal man følge en sti, langs marken ned for enden, og så kommer der et længere stykke med en træbro over noget “sump” og om til Bølling Sø, der er noget nyere, og som er bygget op, så man kan gå netop denne flotte tur.

Mange dyr

Der er blandt andet en masse fugle, og man kan både se og høre en masse forskellige arter, men det skal jeg ikke til at kloge i, for det har jeg ikke så pokkers meget forstand på. Det er nu bare hyggeligt at gå en tur, og se en masse forskellige fugle, og høre dem kvidre, specielt når der er sol.

Se også: Skoven ved Stenholt Krat, vest for Silkeborg

Billeder

Artikel foto: Parkeringspladsen ved Stenholt Krat
Artikel foto: Natursti til Bølling Sø
Artikel foto: Natursti til Bølling Sø
Artikel foto: Natursti til Bølling Sø
Back to top button
fritidsblog.com