Oplevelser

Fredagsturen bød pludselig på noget der hed Sukkertoppen

Artikel foto: Sukkertoppen

Fredag eftermiddag blev der endelig tid til at køre en tur ud i landet, mens der stadig var godt vejr, og så dukkede der pludselig et sted op, der hed Sukkertoppen, ved Femvejens Parkering

Der har været super godt vejr i gennem noget tid, men nu kunne jeg se at fredag 25. marts 2022, var en af de sidste dage i denne omgang. Jeg havde planlagt at jeg skulle ned og se den genfundne bro, men jeg ville ikke køre af de store veje, så røg ud på en masse mindre veje, og pludselig var der noget der hed Sukkertoppen, og det skulle jeg naturligvis lige kigge lidt nærmere på.

Sukkertoppen

Det var en lille hyggelig parkeringsplads, ikke pokkers højt oppe, så jeg undrede mig over hvad det lige var, men der stod heldigvis et informationsskilt, så jeg kunne blive klogere. Når jeg googlede sukkertoppen så kom der ikke bare en, men fire steder frem med dette, så der var ikke meget hjælp at hente, men de tre af dem, var tæt på hinanden, og kan faktisk være det samme sted, med forskellige udgangspunkter. Men jeg fik da lidt hjælp ud af den tavle på stedet.

Sdr. Vissingruten og Vissing Kloster

Der hvor jeg var endt, hed altså Femvejens Parkering, hvorfra man kunne gå til den omtalte Sukkertoppen, der er et udsigtspunkt, og det kunne man godt ane i baggrunden, da det var noget højere, end der hvor jeg var. På Sukkertoppen, der har man angiveligt fundet rester af træværk der tyder på at der i Vikingtiden har været en udkigspost der, og man gerne ville beskytte området.

Lang tur

Da jeg kiggede lidt på det, så kunne jeg godt se, at de ville blive en lang tur, og jeg valgte derfor at på stedet ind på min GPS, så jeg kan vende tilbage på et andet tidspunkt. For først skulle man ned af en mindre bakke, og gennem noget skov, for at gå langs en grusvej, og igen en del op, af det som må være Sukkertoppen, og da jeg havde en plan om at skulle ud og gå lidt ved et andet sted, så sprang jeg over dette, men jeg vender helt sikkert tilbage igen, for den der Sukkertop, skal jeg altså se.

Billeder

Artikel foto: Sukkertoppen, Femvejens Parkering
Artikel foto: Sukkertoppen, Femvejens Parkering
Artikel foto: Sukkertoppen, Femvejens Parkering

 

Back to top button
fritidsblog.com