Hverdagen

Gode muligheder for at opleve isfiskeri og skøjter på søerne i 2022

Isfiskeri, fiskeri, naturen, Blog, Fritidsblog, Fritids Blog
Artikel foto: Isfiskeri

Vinteren har for alvor bidt sig fast i Danmark, og med både dagsfrost og nattefrost, er der udsigt til blandt andet isfiskeri.

Det er godt nok mange år siden, at jeg har været på en tilfrosset sø, men jeg kan huske i mine unge dage (læs mange år siden) at vi havde biler på en Midtjysk sø, som var frosset til. Jeg troede aldrig at jeg skulle opleve, at komme til at gå, fiske, eller stå på skøjter (næppe det sidste) igen.

Isfiskeri

Muligheden er indenfor rækkevidde, med masser af frostvejr i Danmark, og det er også noget som fortsætter, i hvert fald de kommende 7 til 10 dage. Med både nattefrost og dagsfrost, så vil søerne, specielt de lave af slagsen, fryse til, men man skal passe på, for det kan være farligt. Isfiskeri har jeg altid gerne ville prøve i Danmark, men nu kan jeg øjne en mulighed for at det kan lade sig gøre.

2022 eller 2023

Når først vinteren bider sig fast, så slipper vi jo nok ikke lige af med den, med det samme, så det kan nemt fortsætte sådan ind i 2023 også, og hvis det så gør det, så er der gode muligheder, for at komme ud at opleve noget, man sjældent ser efterhånden, i vores lille land.

Artikel foto: Skøjter

Skal skøjterne frem

Dem der gerne vil stå på skøjter, har jo stort set muligheden for det, året rundt, indenfor, men det er nok begrænset, hvad man kommer til at opleve, at de kunstige i år, med det elpriser, som man oplever. Derfor kunne det være en fed ting, hvis man får chancen på landets søer.

Hvor tyk skal isen være

Der er en regel, at isen skal være mellem 13 og 18cm, før man sikkert, kan bevæge sig ud på den, så hellere lidt til den høje side, end til den lave, så man er helt sikker. Der siges, at ved fem frostgrader, så vokser isen 1cm i døgnet, så vi kommer til at vente lidt endnu, og hvis du ser skilte, hvor der advares, mod at gå på isen, så hold dig væk derfra, for det kan gå grueligt galt, hvis man går igennem. Hvis der ikke er skiltet med det, så vær meget forsigtig, og mål isen, for det kan være meget lumsk.


 

Back to top button
fritidsblog.com