Naturen

Hinge Sø bød på en kort periode med solskin lørdag eftermiddag

Artikel foto: Badebroen, Hinge Sø

Der skulle have været masser af sol og tørvejr lørdag, men det blev ændret, og vi nåede kun lige at opleve solen kort.

Ved min tur til Sminge Sø stod det klart for mig at jeg skulle have mere om lørdagen, for her lovede de en hel dag, med tørvejr, og masser af sol. Der gik nu ikke længe, før denne vejrudsigt blev lavet om, og ændret til, at hvis man var heldig, så kunne man opleve solen et par timer, om lørdagen. Jeg var lidt presset med arbejdet, men det lykkedes mig, at lokke min far en tur med til Hinge Sø, og vi var heldige at have solen i knap en time, og så kom skyerne ellers tilbage, og vejret har været dårligt lige siden.

Hinge Sø

Det var lige i området, og vi skulle ikke bruge alt for meget rejsetid, for solen var kun på lånt tid, og den ville vi altså opleve, mens det var muligt. Hinge Sø der ligger Nord for Silkeborg, er altid et pænt sted at besøge, men de gør virkelig også noget ud at det lille område. Når man stiger ud af bilen, på parkeringspladsen, så er alt pænt og vedligeholdt, og når man går ned mod det lille stykke med Hinge Sø, og badebroen, så står alt snorlige. Deres to shelters står som da jeg så dem sidst, men de have nede ved søen, fået plantet nogle nye træer, og så ved man altså, at de mennesker, der har med området at gøre, gerne vil lave lidt ekstra for, at stedet bliver bevaret, og kommer til at have mennesker på besøg, mange år frem.

Meget vand i Hinge Sø

Om der er for meget vand i Hinge Sø, det ved jeg ikke, men når man kan se at badebroen, er under vand, så er der i hvert fald, meget vand i søen. Jeg syntes ikke at engene, eller området, så ud til at være oversvømmet, for der stod ikke så meget blankt vand, som man kunne forstille sig.

Havde planlagt mere

Vi havde faktisk planlagt to steder lørdag, men solen forsvandt på under en time, mens vi var hos Hinge Sø, så den plan droppede vi hurtigt, og venter nu på bedre vejr. Så er der også lidt at opleve, og skrive om på et senere tidspunkt, for mon ikke solen vender tilbage i Danmark.

Billeder fra Hinge Sø, 2023

Artikel foto: Hinge Sø
Artikel foto: Hinge Sø
Artikel foto: Hinge Sø
Artikel foto: Hinge Sø
Artikel foto: Hinge Sø
Artikel foto: Hinge Sø
Artikel foto: Hinge Sø

 

Back to top button
fritidsblog.com