Naturen

Hinge Sø med mange spændende muligheder nord for Silkeborg

Artikel foto: Hinge Sø

Hinge Sø er lige Nord for Silkeborg, og her kan man lave rigtigt mange spændende ting, med søen som udgangspunkt.

Hinge Sø kan man køre rundt om, og se nogle glimt af søen på afstand, men der er noget der drager en, og når man kommer til Hinge Søbad, hvor man kan parkere, så ser man hvorfor. Det er en lille perle, der bliver mere og mere populær, også når det ikke er sommer, for om sommeren, så tiltrækker det specielt mange unge, der bader i søen, men også mange børnefamilier, og det er stedet perfekt til.

Tag cyklen med

Hinge Sø, er ikke en sø man kan gå rundt om, som eksempelvis Slåensø, men der er en 13-14km rute rundt om søen, på de små veje, og her kan man både gå, løbe, cykle eller tage bilen. Hinge Sø kan nemt være ens base, selvom der er mange, mindre parkeringspladser på turen rundt, men ved Hinge Sø, der er store og gode parkeringsforhold, toiletter, osv. Derfor kan det være et godt udgangspunkt, at starte her, og så tage turen rundt om Hinge Sø, eller bare køre noget af vejen, for der er virkelig flot ude i dette område, og så er der udover naturen, også en masse dyr, herunder blandt andet rådyr.

Shelters

Som noget helt nyt, eller det er i hvert fald noget der er kommet indenfor nærmeste fremtid, er to shelters og en bålplads, der er kommet op ved Hinge Sø. Når man kommer ind fra indkørslen, og går ned på Hinge Sø, så er der først toiletter m.v på din venstre hånd, men oppe på “bakken” der kan man se de nye shelters. Den dag jeg var derude, der vente de to shelters den forkerte vej, forstået på den måde, at vinden stod lige ind på dette område, og må være “træls” at overnatte der, men de så nu ikke større ud, end de eventuelt kunne vendes, men det fik jeg altså ikke lige prøvet, for jeg frøs helt vildt.

Fiskeri i Hinge Sø

Dette område hører blandt andet under Silkeborg Lystfiskerforening, og nogle områder er private, der er lukkede lodsejer områder. Der må fiskes fra land, på begge sider af Hinge Søbad, men IKKE ved selve søbadet, og det er vigtigt at man overholder dette.

Tag ud og bade ved Hinge Sø

Der er rigtigt gode badeforhold ved Hinge Sø, men den dag jeg var forbi, så var der super meget vand i Hinge Sø, så badebroerne var altså under vand, som du kan se på billederne lidt længere nede. Men de er der altså, med trapper, og så er der en sandstrand, hvor man kan sole sig, og naturligvis også en redningskrans, og andet redningsudstyr, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Nyd kaffen eller madpakken

Hinge Sø og ved Hinge Søbad, kan mange ting, hvor man også kan tage kaffen og madpakken med, og nyde ved en at de mange opsatte borde/bænke, eller ved nogle af de nye shelters, hvis ikke de er optaget. Det er et spændene område, man nemt kan besøge flere gange.

Billeder

Artikel foto: Hinge Søbad
Artikel foto: Hinge Søbad
Artikel foto: Hinge Søbad
Artikel foto: Hinge Søbad
Artikel foto: Hinge Søbad
Artikel foto: Hinge Søbad

God fornøjelse


 

Back to top button
fritidsblog.com