Mad og Drikke

Hjemmelavede pandekager er nem og hurtigt aftensmad

Artikel foto: Hjemmelavede Pandekager

Der er ikke noget bedre end hjemmelavede pandekager, og så er det nem og hurtig aftensmad, hvis man skal være lidt usund.

Der findes godt nok mange forskellige opskrifter på pandekager, har jeg fundet ud af gennem tiden, men jeg har fundet frem til en der er hurtig at lave. Her bruges det meste af tiden, på at bage pandekagerne, men det er nu også ret hyggeligt, og så må man jo smage, når man laver dem.

Pandekageopskrift

Her kan du få min pandekage opskrift, hvis du lige står og mangler en nem og hurtigt aftensmad, der jo mætter ret godt, men det er nok på grund af de mange smagsprøver.

Ingredienser

  • 8. æg
  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram smør
  • 7.5 dl. Mælk
  • 1x vaniljstang (eller 2 tsk. vaniljesukker)

Jeg bruger selv vaniljesukker, for det er billigere, og smager lige så godt. Det er også ret lige meget om du bruger letmælk, eller sødmælk, du skal bruge det, du kan lide. Det er en god ide, at måle det hele af, inden du starter, så man kan følge det lette steps, og få det rørt sammen.

Sådan laver du pandekagedejen

Mål mel af og kom i en skål, og slå æggene ud deri. På samme tid (inden) har du en lille kasserolle med smør til at stå og smelte, så det er klar, når du har rørt mel og æg sammen, med en pisker. Når mel og æg er rørt sammen, så hælder du det kogene smør oveni og rører dette sammen. Til sidst kommer du mælken i, og rører dette sammen, inden du tilsmager det med salt, sukker og vanilje.

Sørg for en varm pande

Du kan nemt tænde for panden, eller panderne lidt inden du skal bage dem, og de første pandekager man bager, bliver måske ikke helt så perfekte, men så kan man jo smage…

30. pandekager

Ud fra denne opskrift, så bliver der omkring 25-30 pandekager, men man kan jo lave en halv portion, hvis man ikke skal bruge så mange. Der kan tilføjes en masse ting til dem, i dejen, inden man bager dem, som reven citronskal eller appelsinskal, og så kan man komme sukker og syltetøj på pandekagerne, alt efter hvad man bedst kan lide, men der er mange måder at gøre det på.

Billeder

Artikel foto: Hjemmelavede pandekager
Artikel foto: Hjemmelavede pandekager
Artikel foto: Hjemmelavede pandekager
Artikel foto: Hjemmelavede pandekager

 

Back to top button
fritidsblog.com