Oplevelser

Jagten på Tollundmandens fundsted ved Bølling Sø V. 2,0

Artikel foto: Tollundmandens fundsted ved Bølling Sø

Den første april, der tog vi første gang til Bølling Sø Syd, for at lede efter Tollundmandens fundsted, og nu har vi været der igen.

Min far og jeg har igen været en tur ude ved Bølling Sø Syd, hvor vi første gang var omkring derude 1. april 2022 for at lede efter Tollundmandens Fundsted men måtte give op. Nu har vi igen været der, og denne gang, læste vi hvad der stod på den fine tavle, og holdte til venstre, og fulgte den gule rute.

Gennem lågen

Nu valgte vi vejen til venstre, som Naturstyrelsen har skrevet man skal gøre, og her kom vi efter et lille stykke, om til et hjørne af en slags, hvor vejen delte sig i tre ruter. Man kunne gå til højre, hvor man endte oppe ved nogle borde/bænke, hvor der engang har stået en flagstang, eller man kunne op på bakketoppen, men og helt nede for enden, var der også en bænk med en flot udsigt, og tredje mulighed, var at gå til venstre, og så endte vi ved endnu en låge, og ved foden af bakketoppen.

Hvor er Tollundmandens fundsted

Artikel foto: Vejen deler sig i tre

Vi var stort set over det hele, men der hvor vejen delte sig i tre, der forsvandt den “gule rute” også, men vi var alle tre steder, og endda ned mod søen, og der var ingen spor af Tollundmandens Fundsted. Vi fortsatte vejen omkring denne bakketop, hvor du kan se stien gå op, og gennem den næste låge, der kom et sted derude, og så trak vi igen mobilen frem af lommen, for at se hvor det var.

Privat vej igen igen

Første gang vi var på jagt efter Tollundmandens Fundsted, der gik vi til højre, og efter noget af en travetur, så endte vi på Ellingvej, og ned af en privat grusvej, hvor der til sidst stod “adgang forbudt”. Denne vej ramt vi så igen, men fra den anden side af, og mystikken blev stor.

Find vej via Google Maps

Når man besøger nogle af de mange hjemmesider, med information om Tollundmanden, og dette fundsted, så er der mulighed for at “finde vej” gennem Google Maps (klik på linket) og så får man ruten på mobilen. Enten er min far og jeg stæreblinde, eller noget tredje, for vi kan bare ikke finde frem til det omtalte sted, uanset hvordan vi gør det. Er findested måske på privat grund, og ejeren vil ikke have os historietosser rendende, eller hvorfor er det så dårligt afmærket, ja det ved jeg faktisk ikke helt.

Giver ikke op

Nu tages der nye metoder i brug, for der må da findes et orakel et sted derude, som kan fortælle den rette vej, eller måske endda, gå med en tur, og vise hvor det præcist er.

Version 3,0 kommer forhåbentlig inden så længe…

Det lykkedes – Se den rette rute i billeder

Tredje gang, var lykkens gang, og nu har jeg lavet en komplet guide, med billede forklaring til, hvordan du kommer den helt rigtige vej. Tollundmandens Fundsted – Se ruten i billeder

Billeder

Artikel foto: Tollundmandens fundsted, ved Bølling Sø
Artikel foto: Tollundmandens fundsted, ved Bølling Sø
Back to top button
fritidsblog.com