Mad og Drikke

Jeg elsker den tid på året med jordbær og nye kartofler

Artikel foto: Jordbær

Sommerperioden byder på så mange spændende ting, specielt jordbær og nye kartofler fra landet, med masser af smag.

Selvom mange af de mange andre tider på året, har noget specielt at byde på, så er sommeren klart den bedste periode, for mit vedkommende. Nu kan man køre ud på landet, og hente friske og nyplukket jordbær, der kan bruges som dessert til aftensmaden, hvor man har spist nye kartofler.

God mad i pinsen

Denne pinse har budt på en masse god mad, hvor der blandt andet blev hentet oksekød hos Skovgård i Them ved Silkeborg, som er kvalitetskød fra deres egne dyr, både okse, kalve- og svinekød, hvor man får sikkerhed for, at der ikke er anvendt tilsætningsstoffer eller vækstfremmere. Hertil blev der spist nye kartofler, der var hentet ved en lokal “bonde” kan man vel godt kalde manden, for der er lidt af hvert på dette sted. Til dessert, blev der spist friske jordbær med fløde, og mælk, og det smager fandens godt, og det kan jeg nemt spise nogle dage i træk, for man kan altid hente flere forsyninger, hele sommeren.

Mange ting i vente

Hos den omtalte bondemand, kan man købe en masse forskelligt mad og drikke. Mest af af handler jeg honning, jordbær, kartofler, ærter, og mange andre gode ting, som man kun kan få om sommeren, og så gælder det bare om at nyde det. Nu ved jeg godt, man rent faktisk kan købe det hele, året rundt i de store supermarkeder, men det er jo ikke Danske varer, og det støtter jeg helst op om.

Billeder

Artikel foto: Jordbær med fløde og mælk
Artikel foto: Nye kartofler

Back to top button
fritidsblog.com