Oplevelser

Kaj Munks mindesten på toppen af Hørbylunde Bakker ved Silkeborg

Artikel foto: Kaj Munks Mindesten

Kaj Munk er en stor del af den Danske historie, og vest for Silkeborg i Hørbylunde Bakker, der kan du komme på en rejse tilbage i tiden, ved hans mindesten, der er opsat.

Mange kører forbi stedet, og ganske få holder ind på rastepladsen, i hvert fald, for lige at kigge ind til Kaj Munks Mindesten, men man burde lige bruge 5. minutter på, at læse hvad der egentlig står, på de opsatte tavler. Jeg vil ikke komme ind på hvad der står, for denne oplevelse er ikke pokkers stor, forstået på den måde, at det ikke tager lang tid, at komme igennem det, så jeg syntes man skal gøre sig selv, den tjeneste at køre dertil. Det er en mindesten for Kaj Munk, hvor han blev skudt, og efterladt 4. januar 1944, og på 10års dagen, for mordet, blev det store stenkors placeret, hvor Kaj Munks lig, blev fundet.

Gå en tur i naturen

Når man alligevel er kommet ind og kigge på Kaj Munks Mindesten, så kan man også gå sig en tur på stedet, hvor der er markerede ruter. Man er mere eller mindre på den modsatte side af udsigten over Funder Ådal og hundeskoven ved Hesselhus Camping som jeg skrev om tidligere. Det er et meget flot område, og her kan man nemt lade batterierne op, inden man skal videre på sin tur.

Se også: Se ruten til Hørbylunde Bakker fra Kaj Munks Mindesten

Kaj Munks historie

Der findes rigtigt meget historie om Kaj Munk, og det kan du nemt finde på nettet, hvor du kan starte med at søge på Kaj Munks Historie hos Google, og det kan du gøre inden du besøger stedet, hvis det er planlagt, eller når du kommer hjem fra stedet.

Gode parkeringsmuligheder

Der er faktisk tre fine parkeringspladser lige ved stedet, så fin plads til det.

Billeder

Artikel foto: Kaj Munks Mindesten
Artikel foto: Kaj Munks Mindesten
Artikel foto: Kaj Munks Mindesten

 

Back to top button
fritidsblog.com