Oplevelser

Klosterlund Museum er tidligere tørvefabrik og maskinstation

Artikel foto: Klosterlund Museum

Hvis man vil have den fuldendte oplevelse af Bølling Sø og området, så skal man også besøge Klosterlund Museum.

Der er mange oplevelser ved og omkring Bølling Sø, og hvis man vil have den fuldendte oplevelse af hele området, så skal man også besøge Klosterlund Museum, der ligger lige ved siden af. Klosterlund Museum er en lille gård, hvor der tidligere har været tørvefabrik, og maskinstation for Hedeselskabet, og er en af i alt fem museer, der udgør Museum Midtjylland.

Arkæologiske fund

Klosterlund Museum har mange ting, udover de meget flotte omgivelser fra Bølling Sø, hvor man kan opleve arkæologiske fund og store maskiner. Området har været en del af den store tørveindustri, og på Klosterlund Museum, kan man blandt andet se udstillinger med tørvearbejdets maskiner, samt originale arkæologiske fund helt tilbage fra jægerstenalderen.

Udstillinger

Der er mange forskellige udstillinger hos Klosterlund Museum, men jeg kan desværre ikke vise noget derfra, da det kræver en speciel pressetilladelse, hvis jeg skal bringe det her på bloggen, og det syntes jeg var lidt i overkanten. Men jeg kan henvise til deres hjemmeside, og så kan du selv gå på opdagelse, enten inden du besøger området, eller efter, det er op til en selv.

Bølling Sø

Jeg har besøgt stort set det hele ved Bølling Sø, eller i hvert fald meget af området, og skrevet om det her på bloggen, og herunder kan du se stederne, der er værd at besøge. Jeg ved ikke hvilken rækkefølge der er bedst, det er lidt op til en selv, men man bør opleve det hele i området.

Klosterlund Museum

Du finder frem til deres hjemmeside Her

Billeder

Artikel foto: Klosterlund Museum
Artikel foto: Klosterlund Museum
Artikel foto: Klosterlund Museum
Back to top button
fritidsblog.com