Naturen

Kompedal Plantage har god mulighed for at opleve Kronvildt

Artikel foto: Kompedal Plantage

Kompedal Plantage er et kæmpe stort område, med mange forskellige oplevelser, og jeg gik en tur ved lejren.

Jeg trængte til lidt frisk luft, og besøgte derfor en del af Kompedal Plantage, der er en af Jyllands største sammenhængende plantager. Det letteste er at indstille sin GPS på mobilen, til Kompedal Lejren, og så ledes med ind mod stedet, fra hovedvej A13. Når man kommer ind af sidevejen, så skal man fortsætte ligeud, selvom der står at vejen er blind, for du skal helt ned for enden af denne vej, og så skal du lige huske at køre pænt og roligt, da der kan være legende børn, samt en masse dyr.

Kompedal Plantage

På den modsatte side af A13 der er Gråmose og Grathe Hede med Thor Langes monument Grathe-stenen , men dette strækker sig også over på den anden side af A13, hvor man skal ind mod lejren, så det er altså et ret stort område, hvor der er mange forskellige ting man kan se. Når man fortsætter ind at den blinde vej, ned mod lejren, for enden af vejen, så er der en større parkeringsplads omkring midtvejs, inde på venstre side, og jeg er faktisk lidt i tvivl, om dette er hundeskoven, men der var mange biler, og jeg stoppede ikke og kiggede, men den skulle ligge omkring 1km før lejren, så det passer meget godt.

God parkering

Udover den omtalte hundeskov, så er der helt nede for enden af vejen gennem noget skov, en lang og god parkeringsplads, hvor man kan parkere, og gå som udgangspunkt. Jeg valgte at gå til højre på min lille tur, og det er ud mod en udkigspost, hvor man kan se en masse fugle (blandt andet).

(artiklen fortsætter under billederne)

Artikel foto: God parkering ved Kompedal Plantage
Artikel foto: Kompedal Plantage

Flot natur og stilhed

Det er virkelig et lækkert område, hvor der er helt stille, uden larm fra hovedvej A13, som jeg frygtede man kunne høre, men det kunne man slet ikke. Der var en masse kvidrende fugle, rovfugle på jagt, og så knasede grenene inde i skoven, og man kunne fornemme der var nogle dyr, uden man kunne se dem, og det er formentlig Krondyr, som mange ser, når de går ture på de kanter.

Er der ulve i Kompedal Plantage

Det korte svar er, ja der er ulve i Kompedal Plantage, og det er lige så sikkert, som i Gludsted Plantage ved Hjøllund, hvor der er mere Kronvildt end mennesker. Spørger man de lokale, og jægere, så er svaret ja, der er ulve begge steder, men hvis man så tager nogle billeder, eller beretter om, at man “måske” har set en ulv, så sættes der spørgsmål ved det, med det samme, og så “kan det lige så godt være noget andet” og det er sgu lidt trættende.

Hvor skulle ulven ellers være

Hvis der ikke er ulve i de to kæmpe store plantager, ja hvor skulle ulven så være, nu den er kommet tilbage til Danmark. Jeg har “måske” set en ulv, lad os sige det sådan, og det har jeg ikke nogle problemer med, så længe de holder sig på afstand, hvilket de nu normalt gør. Der er naturligvis andre steder i Danmark, hvor man har set ulv, men de har også været i de to omtalte plantager, men om de er det mere, det ved jeg ikke.

Kæmpe område

Kompedal Plantage er et kæmpe stort område, og har en masse spændende historier, og dem vil jeg kigge nærmere på, henover sommeren, og hvis jeg ikke når det i år, så kommer der jo heldigvis en ny sommer igen. Hvis man er utålmodig, så har naturstyrelsen en masse viden.

Det er bestemt et område, man bør opleve.

Billeder

Artikel foto: Kompedal Plantage
Artikel foto: Kompedal Plantage
Artikel foto: Kompedal Plantage
Artikel foto: Kompedal Plantage
Artikel foto: Kompedal Plantage
Artikel foto: Kompedal Plantage
Back to top button
fritidsblog.com