Oplevelser

Kongestolen ved Slåensø blev besøgt i flot solskinsvejr

Artikel foto: Kongestolen ved SlåensøVi besøg

Vi besøgte Slåensø i februar måned 2022, og vendte tilbage i maj, for at bestige bjerget op til Kongestolen, og udsigten.

Min far og jeg besøgte Slåensø i februar måned 2022, og det var også flot på denne årstid, men så vendte vi tilbage igen, sidst i maj måned 2022, og det var noget pænere. Vi nåede aldrig at komme op til Kongestolen, på vores første besøg, men denne gang, gik vi direkte dertil.

Mange veje til Kongestolen

Der er faktisk en del forskellige ruter til Kongestolen ved Slåensø, og man kan gå dertil på vejen rundt om søen, men vælge en 4-5. stykker direkte dertil, fra landevejen, og jeg vil vædde med, at de er lige flotte allesammen. Vi valgte den sidste parkeringsplads (P13) der også hedder Rødebæk Rasteplads, fordi her var kun to biler i forvejen, og på alle de andre pladser, der var pakket med biler.

2km

Den rute vi valgte at gå, der skal man gå lidt til højre, og følge en sti på venstre hånd, og så kommer man ind gennem skoven, og det var virkelig flot. Alt det grønne, og helt stille, ja altså kun fuglene man kunne høre, var noget man helt naturligt, vil søge tilbage til. Vi gik et par hundrede meter, og så kunne man gå til venstre eller højre, og det er lige meget, hvad man vælger, for begge ruter fører dertil. Vi tog vejen til højre mod Kongestolen, og gik den anden vej tilbage, så skete der lidt anderledes. Der var lige knap 2km frem og tilbage, eller omkring 2.750 skridt, men det føles længere, når det går lidt op.

Kongestolen er en bænk

Jeg må erkende, at jeg blev en lille smule skuffet, da jeg så at Kongestolen, faktisk bare er en bænk, men når det så er sagt, så skal man lige trække vejret, og se den vilde udsigt, langt over selve Slåensø. Det er en af mange ruter, man skal besøge i Danmark, for det er helt unikt.

Billeder

Artikel foto: Rødebæk Rasteplads
Artikel foto: Skoven ved Slåensø, mod Kongestolen
Artikel foto: Skoven ved Slåensø, mod Kongestolen
Artikel foto: Skoven ved Slåensø, mod Kongestolen
Back to top button
fritidsblog.com