Naturen

Lånehunden og jeg fik lidt kilometer i benene ved Bølling Sø

Artikel foto: Lufte-tur ved Bølling Sø

Torsdag, først i februar 2023, der var vejret igen flot, så der skulle lidt kilometer i stængerne, og vejret nydes.

Det er godt nok vildt som vejret skifter i vores lille land, med flot og lunt vejr, til masser af regn, sne, slud, nattefrost, og så igen en dag med sol, for at der kommer masser af regn igen. Man skal være lidt heldig, for tiden, hvis man vil finde nogle flotte dage, at komme ud, der naturligvis lige passer sammen med hverdagen, men torsdag eftermiddag, så lykkedes det at få lige kilometer i stængerne.

Bølling Sø

Lånehunden (billedet) og jeg, smuttede til Bølling Sø, og parkerede på den store parkeringsplads, lige i kanten af Engesvang, hvor man så kan gå flere veje. Her gik vi ned langs søen, og tilbage mod Kragelund, som også er en flot tur, hvor man kan se om der er lidt eller meget vand i søen.

Der er meget vand

Når man kommer et lille stykke hen af stien, der er en bro ud i vandet, og en bro på vejen, hvor der kan rende overskudsvand gennem, og dette var nærmest en lille flod, for her var virkelig tryk på vandet, der skulle ledes under vejen, og videre væk. Man kan også se på vandkanten af selve Bølling Sø, at vandet står meget højt, og der skal altså ikke komme meget mere, inden det kan skabe problemer.

Mange Gæs

Ved broen, der stod et par ældre mennesker, med nogle ret vilde linser, og knipsede billeder af dyrelivet, og her hørte jeg dem sige “der er kun gæs”, og ingen ænder. Men det holdte dem ikke tilbage, selvom de nok ønskede at se ænder, så fik de taget en stak billeder af de mange gæs.

En del hunde i området

Jeg valgte faktisk stedet, fordi jeg mindes, der ikke var så mange hunde, specielt ikke først på eftermiddagen, men det var lige modsat denne torsdag. Det vrimlede med mennesker, der havde hunden, med, og nogle af dem havde flere. Min lille låne-gravhund er normalt rolig af sind, men kan ikke lide hunde med meget pels, og de fleste blev også stående, når jeg sagde (højt) at de lige skulle stoppe op, så jeg kunne gå en anden vej, eller lige løfte den op. En havde en knap så godt hørelse, og havde end ikke hundene i snor, hvilket er lige meget, selvom de har styr på dem, for det skal de, hvilket jeg også lige mindede dem om. De efterfulgte min efterspørgsel, uden af sige noget, og tøffede videre.

Fint sted alene

Jeg kommer helt sikkert tilbage, men jeg vil nok vælge et andet sted med lånehunden, næste gang, for der er for mange hunde i området, og så er det et godt sted af få lidt motion.

Billeder fra turen

Artikel foto: Gåtur med lånehunden ved Bølling Sø
Artikel foto: Gåtur med lånehunden ved Bølling Sø
Artikel foto: Gåtur med lånehunden ved Bølling Sø
Artikel foto: Gåtur med lånehunden ved Bølling Sø

Back to top button
fritidsblog.com