Oplevelser

Moesgård Museum er det bedste sted jeg nogensinde har besøgt

Artikel foto: Moesgård Museum

Tirsdag brugte vi dagen på at besøge Moesgård Museum, og det er klart noget af det bedste jeg nogensinde har besøgt.

En veninde gav mig et gavekort i julegave, kort før Covid-19 kom til Danmark, og det betød at vi først kom til at bruge denne oplevelse her i juni måned 2022. Vi fik planlagt en dag, hvor det passede ind hos os begge, for hun skulle naturligvis med på denne tur, og her mødte vi ved Moesgård Museum tirsdag, klokken 11:00. Jeg havde ikke nogle specielle forventninger med stedet, men havde da læst lidt om det på deres hjemmeside, og kunne se det var et stort sted, og har fået mange gode anmeldelser.

God parkering

Når man ankommer til stedet, så er der masser af parkeringspladser, hvor man nemt kan finde en ledig plads, også selvom der var mange mennesker, også en almindelig tirsdag.

Nem indgang

Når man kommer indenfor, så bliver man mødt af en masse smilende personale, og de er hurtige til at hjælpe en gennem kassen, så man kan komme ind og opleve deres museum.

Hvor skal man starte

Vi snuppede turen ned af trappen mod kælderen, og det var ikke “bare” en trappe, nej det var evolutionstrappen, hvor man ligesom kunne starte, også selvom man først ser det, på vej op igen. Området i “kælderen” som vi fik kaldt det, er meget stort, og måske endda også lidt for stort, men det kommer jeg nærmere ind på, lidt længere nede, for der er virkelig mange ting, at opleve der.

Fortidens Mennesker

  • Stenalder – De første indvandrere
  • Bronzealder – Solens Folk
  • Jernalder – Mosens ofre
  • Jernalder – Under angreb
  • Vikingetid – Vikingernes eventyr
  • Gokstadbåden – Jagten på Aarhus´s grundlægger
  • Middelalder – Fri os fra det onde
  • De dødes liv

Om alt sammen også var dernede, det er jeg lidt i tvivl om, men vi blev hurtigt enige om at temaet nok mest var ofringer, der var meget med ofring, i hvert fald. Vi kiggede rundt cirka 1,5 time, inden vi nappede en lille pause, og noget rabarber drik, og tog så den sidste del i kælderen, inden den sidste del ovenpå, eller op af trappen der var, og det var nu et ret lille område, i forhold til det andet.

Pause på taget

Når man vil ud og trække lidt frisk luft, så kan man smutte ud på taget af den skrå bygning, og nyde vådt og tørt, der kan købes i deres café. Man kan også lige strække benene og smutte helt op på toppen, og se den flotte udsigt, og så er man ellers klar på en tur mere i museet.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Artikel foto: Frisk luft på taget af Moesgård Museum
Artikel foto: Frisk luft på taget af Moesgård Museum
Artikel foto: Frisk luft på taget af Moesgård Museum

Meget overvældende

Når man er kommet igennem en historie om den tid, man nu er gået ind ved, så begynder der ligesom at flyde lidt sammen, når man tager det hele på en gang. Sådan følte jeg det i hvert fald, og vi satte os ikke engang ned, og hørte alle de historier der kørte på skærme, med høretelefoner. Ja vi hørte faktisk kun få af de rigtigt mange steder, man kunne sidde ned, eller stå, og høre dette.

En tidsalder af gangen

Jeg vil anbefale, at man eventuelt køber sig et årskort, eller lignende, og tager en tidsalder af gangen, hvis man altså har mulighed for det, eller bor i nærheden, og det ved jeg godt kan være svært for nogle. Jeg tror bare man får langt mere ud af det, hvis man tager noget af gangen, i stedet for det hele af en gang, men vi er jo heldigvis ikke ens, og nogle kan måske godt klare det.

Lidt mørkt nogle steder

Noget af det man kunne opleve, var ret mørkt, men der skulle jo skabes en stemning, men det var på kanten af, at være svært at se og læse, hvad det handlede om.

Vender helt sikkert tilbage

Jeg har heldigvis den mulighed, at vende tilbage, med omkring en times kørsel dertil, og så vil jeg nok kigge på det årskort. Jeg vil tage en tidsalder af gangen, og høre alle de historier der nu er, hvis de altså bliver der, men er faktisk usikker på, om de også skiftes ud. Uanset hvad, så vender jeg tilbage til Moesgård Museum, for jeg følger kun jeg har oplevet 20% af steder, selvom vi var over det hele.

Kan varmt anbefales

Nu har jeg ikke fortalt for meget i detaljer, og det vil jeg formentlig heller ikke gøre, ved mine mange flere besøg, med mindre det er nogle specielle ting de laver. Det er noget man bør opleve, og jeg forstår simpelthen ikke, hvordan jeg er sluppet udenom dette sted, i så mange år.

Her finder du Moesgård Museum

Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg – Åbningstiderne: Se dem Her

Udvalgte billeder fra Moesgård Museum

Artikel foto: Udstillinger, Moesgård Museum
Artikel foto: Udstillinger, Moesgård Museum
Artikel foto: Udstillinger, Moesgård Museum
Artikel foto: Udstillinger, Moesgård Museum
Artikel foto: Udstillinger, Moesgård Museum
Artikel foto: Udstillinger, Moesgård Museum

God tur.


 

Back to top button
fritidsblog.com