Erhvervsblog

Norton Vine, har mindst 500 forskellige Vine fra hele verden

Erhvervsbloggen du læser her, er en del af Fritidsblog.com

Artikel foto: Johnny “Norton” Nielsen

Johnny Toft Nielsen driver Norton Vine der har hjemme i Silkeborg industri, hvilket giver butikken en masse gode fordele.

Jeg har besøgt Norton Vine i Silkeborg, der til dagligt drives af Johnny Toft Nielsen, der nu mest omtales Johnny “Norton” Nielsen, hvilket er kommet til, efter mange år i samme firma. Norton Company hed det i sin spæde start, tilbage i 1992, hvor de havde hjemme i Horsens, men i 2004, der kom et ejerskifte, og firmaet flyttede til Silkeborg, hvor de kom til at hedde Norton Vine A/S. Johnny blev ansat som sælger i 2006, hos Preben Madsen, der ejede Norton Vine A/S, og i 2008, der overtog Johnny, Norton Vine A/S, og driver det den dag i dag, på samme sted, hvor det altid har lagt, nemlig på Ørstedsvej i Silkeborg.

Bredt udvalg på hylderne

Norton Vine i Silkeborg har mindst 500 vine på hylderne, fra store dele af verden, men det er ikke kun vin, man kan finde i den store butik, der ligger på Ørstedsvej i Silkeborg industri. Norton Vine har alt fra rødvin til vin-santo, spiritus, samt special øl, hvor vi kan fremhæve gin, rom, cognac, whiskey og vodka. Norton Vine har specielt et bredt udvalg i gin og rom på hylderne i butikken.

En god vin, smager af mere, end den koster

Johnny har en stor viden som autodidakt

Selvom Johnny “Norton” Nielsen ikke har nogen uddannelse indenfor faget (autodidakt – selvlært), så har han opbygget en stor viden gennem mangeårige producent bekendtskaber, master classes, rejser med smagninger, og ikke mindst en masse tykke bøger, hvor han mere eller mindre har sit eget lille bibliotek hos Norton Vine, og på denne måde opbygget en stor viden, der hele tiden bliver større.

(artiklen fortsætter under billederne)

Artikel foto: Norton Vine, Silkeborg
Artikel foto: Johnny “Norton” Nielsen finder en flaske

God kundekontakt

Johnny er altid smilende, og imødekommende, når man kommer ind i butikken, og hvis man ikke har noget specielt ærinde, så kan han med garanti hjælpe en på vej. – Dette er en verden der hele tiden forandrer sig, fortæller Johnny, der kommer nye vine, nye trends, der er ikke to dage, der er ens, og jo mere Johnny er opdateret med sin viden, så er det også lettere at gøre kunden tilfreds.

Stor interesse i Bourgogne vine

Johnny går meget op i Bourgogne vine, og er hans helt store passion. Johnny har besøgt mange af stederne i Cóte De Nuits og Cóte De Beaune, men der er stadigvæk mange steder, han endnu ikke har besøgt, men der er noget han arbejder på hvert år, når der er tid til dette.

Det handler ikke om etikette, det handler om indhold

Med i bestyrelsen af 1855 CRU A/S

Man kommer ikke sovende til den store viden, i denne branche, og det kan Johnny “Norton” Nielsen skrive under på. Johnny er blandt andet også med i bestyrelsen af 1855 CRU A/S, der er en sammenslutning af vinhandlere, der handler med Bordeaux vine. Her koncentrere de sig om 1855 Grand Cru Classé (der er et system der blev indført i 1855, med stor fokus på 1 til 5 Cru, hvor Cru 1. er bedst osv). Udover det, så kan der fremhæves at Norton Vine / 1855 CRU, har EN-Primeur salg, der kort fortalt til ikke kendere, er gode investeringsvine. Ydermere så er Johnny med i mindst fem vinklubber, hvor de mødes, snakker og ikke mindst smager på en masse forskellige vine, for hele tiden at udvide horisonten.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Artikel foto: Norton Vine
Artikel foto: Norton Vine

Fremhæv tre flasker

Vi bad Johnny “Norton” Nielsen fremhæve tre flasker, som det ser ud lige nu, og det skulle være tre flasker, som han havde på hylderne. Det var en at de lidt sværere opgaver for Johnny, men han kom frem til nogle flasker, som også Hr. og Fru. Danmark, havde råd til at købe.

(De tre flasker i vilkårlig rækkefølge)

  • Chiappini, Guado De’ Gemoli – Bolgheri Superiore 2013
  • Chateau La Fleur-Pétrus, Pomerol Bordeaux 2000
  • Vicent Morey & Sophie, Bourgogne Les Hâtes 2020

Salg til firma og private

Norton Vine er en stor butik, hvor der både er salg til firma og private, og når man har hjemme midt i industrien, så har man naturligvis også mange kunder derfra. Norton vine kan klare alle opgaver, med firmagaver, indpakning, kort med tekst, også til de almindelige fødselsdage, og de runde dage, eller bare til de kunder, der gerne vil forkæle sig selv, og måske sin bedre halvdel.

Eget stort smagsrum

Norton Vine nyder godt af deres eget, og store smagsrum i selve butikken, og er noget der bliver benyttet flittigt til smagninger. Det er ikke noget man ser mange steder i Danmark, men flere er ved at komme med på ideen, hvor Norton Vine har mere plads, end mange andre.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Artikel foto: Norton Vine, Smagsrum
Artikel foto: Norton Vine, Smagsrum
Artikel foto: Norton Vine, Smagsrum (Taste & Talk)

Norton Vine, Taste & Talk

Nogle fredage, mødes et uformelt netværk, af inviterede erhvervsdrivende hos Norton Vine (der har fået en personlig invitation), i deres smagsrum, til et enkelt godt glas vin, eller sodavand, hvis man helst vil det, hvor verdenssituationen vendes, og her kan der kan opstå nye kontakter, og forretningsforbindelser. Vi skal lige gøre det helt klart, at dette ikke er en fredagsbar.

Her finder du Norton Vine A/S

Adressen: Ørstedsvej 8, 8600 Silkeborg

Hjemmeside: Ny shop er på vej (der er salg i butikken)

Facebook: facebook.com/nortonvine.dk

Åbningstider hos Norton Vine A/S

Artikel foto: Norton Vine, åbningstider

Flere billeder fra Norton Vine A/S

Artikel foto: Norton Vine
Artikel foto: Norton Vine
Artikel foto: Norton Vine
Artikel foto: Norton Vine
Back to top button
fritidsblog.com