Fiskeri

Nu er den nye stang blevet indviet med to ørreder fra Skyggehale

Artikel foto: Friske ørreder fra Skyggehale Put and Take

Nu lykkedes det endelig at få fanget et par ørreder på den nye stang, og her var det naturligvis regnormen der gjorde udslaget.

Torsdagens fisketur blev brat afbrudt af et helvedes uvejr, og jeg fik ikke fisket tiden ud, og ikke brugt mine regnorm, som jeg endelig havde fundet frem til. De blev sat til side, et køligt sted, så jeg kunne bruge endnu en chance på at fange en fisk, og nu lykkedes det altså endelig for mig. Normalt sætter jeg vækkeuret til 04:00, så jeg kan nå en kop kaffe og lidt morgenmad, inden jeg triller afsted, men her i starten af august 2022, så er det altså ikke lyst klokken 05:00 mere, så det blev lidt senere i dag.

Hjemmebanen Skyggehale

Jeg har altid haft gode oplevelser med regnorm hos Skyggehale, og det er vel også mere eller mindre min hjemmebane, eller det er i hvert fald det sted, hvor jeg kommer mest, som du nok har set her på bloggen. Jeg kom i gang med fiskeriet klokken 05:40 og havde som vanligt købt mig to timer, og her var jeg alene i lidt tid, inden der troppede tre mere op, ved søerne. Det var en super flot morgen, med (igen) masser af aktivitet i begge søerne, så der var masser af fisk.

Artikel foto: Den store sø, Skyggehale Put and Take
Artikel foto: Den store sø, Skyggehale Put and Take

Bobleflåd, kort line og regnorm

Det var den helt simple opskrift, hvor jeg igen havde min nye (nyeste) stang i brug, hvor jeg har fireline på, men monterer cirka 1,5 meter nylonline på en svirvel, så jeg kan fiske med bobleflåd, uden der går ged i den kære fireline. Her kommer jeg et bobleflåd på, med en 30-40cm line ned til en lille enkelt-krog og så lidt regnorm på, og så ellers bare ud i vandet.

Den store sø

Jeg valgte at fiske i den store sø, der ligger på tværs ved indkørslen, og helt oppe i enden, i det ene hjørne, lidt efter rensepladsen. Her har jeg altid haft god succes med regnorm, og det lykkedes også (endelig) igen denne morgen, efter en masse nulture på det seneste.

Lækker stang, blød, men ikke for blød

Det var en god fornemmelse, endelig lige at prøve at få en ørred på spinnestangen, som den jo egentlig er, men den fungerer rigtig fint til dette fiskeri også. Stangen var ok blød, så man langt bedre kunne mærke fisken, i stedet for at fiske med en “flagstang” der kan tage det hele.

Rensepladsen

Artikel foto: Rensepladsen ved Skyggehale

Det er godt nok længe siden, at jeg har været omkring denne renseplads, men det kræver jo også at man fanger fisk, hvis man skal benytte sig af stedet. Det er nu rart, at man kan rengøre sine fisk, og få hovedet af dem, inden man triller hjem, og blot skal skylde dem, inden de skal i fryseren.

To nye søer

Jeg vil de næste par gange, jeg skal afsted, besøge et par andre søer, hvor den ene er knap så kendt, men får god omtale, hvor den anden, mere eller mindre er landskendt. Først vil jeg skrive lidt om stederne, og herefter vil jeg tage ud og fiske, men det kan du læse mere om, den kommende tid.

Billeder fra Skyggehale

Artikel foto: Skyggehale Put and Take
Artikel foto: Ørred, Skyggehale Put and Take

Back to top button
fritidsblog.com