Mad og Drikke

Ørred røget på Weber eller kuglegrill – Min personlige opskrift

Artikel foto: Ørred røget på Weber eller Kuglegrill

Har du fanget en ørred og gerne vil prøve noget nyt, så kan du blandt andet ryge den på din Weber eller Kuglegrill.

Der findes en masse forskellige opskrifter, og metoder på at ryge en ørred på sin Weber eller Kuglegrill, og her kan du se endnu en, som er min personlige opskrift. Jeg vil så vidt muligt guide dig gennem opskriften, step for step, og hvis du syntes, der er noget der passer dig bedre i processen, så skal du ikke være bange for at prøve noget nyt, for det kan mere eller mindre, ikke gå galt.

Rens fisken grundigt

Først og fremmest så skal fisken renses grundigt, og når jeg ryger ørred på Weber, så skærer jeg altid hovedet af, præcis som til opskriften med ørred i ovnen jeg skrev om tidligere. Det er vigtigt at alt er væk inde i fisken, og kan man bruge en spiseske, og skrabe den helt ren, inden du skylder den under vandhanen.

Lyn saltning

Når fisken er rengjort og tørret af for slim (køkkenrulle) så skal fisken saltes, og her bruger jeg helt almindeligt køkkensalt, og gnider den grundigt ind, og sætter den i køleskabet. Jeg lader fisken stå på køl i 1-2 timer, mens jeg gør alt det andet klar, og når det er klar, så er fisken også.

Røgsmuld / flis i vand

Der findes en million forskellige typer røgsmuld, men da jeg startede med dette, så fik jeg noget flis med i poser, med forskellige smage, da de var på tilbud. Men de brænder let af, og afgiver ikke så meget røg, og derfor skal de i vand, så de kan optage væsken, så de ryger mere, og i længere tid. Her kan man eventuelt søge lidt på google, omkring emnet, og finde noget der passer bedste til en selv. Men det passer nogenlunde med, at når fisken er på køl, og flisen er i vand, så kan man opstarte weberen, og når den er klar, så er alt det andet også klar, men igen, der findes mange måder at gøre dette på, og skal man finde den løsning der passer en bedst.

Tænd kullene

Grillstarten tændes, og når kullene er grå, så hældes de i weberen, som man kan se på de indsatte billeder, nederst i dette indlæg. Kullene skal være i den ene side, så fisken(ene) kan være i den anden side, og de må ikke få inddirekte varme.

Stanniol bakke

Du fjerne risten, og tager en stanniol bakke til røgsmuld eller røgflis og sætte direkte på de varme kul i kulkasserne, med røgsmuld eller røgflis i den ene side, og så sætter du risten på, og smider fisken(ene) du skal ryge ovenpå risten, i den modsatte side. Man man med fordel lige smøre risten med madolie, i den side hvor fisken(ene) skal være, så slipper de bedre, når de er røget.

Rygetid

Du er nu klart til at ryge din ørred, og her holder flisen omkring 45. minutter, men alt efter størrelse, så skal de have mindre, eller mere tid, og her kan man altid fylde på, både med kul og flis, hvis du vil forlænge rygetiden, og hvis den skal forkortes, så tager du dem bare ud.

OBS – Grillen blev røget

Du skal lige være opmærksom på, at når du har røget en ørred på din Weber, så er det ikke super fedt, at skal grille pølser på den bagefter, med mindre man syntes det er lækkert. Den bliver naturligvis en del beskidt, så man bør have en grill til at ryge på, og en til, alt andet.

Velbekomme..

Se også: Sådan laver du den perfekte og velsmagende ørred i ovn

Billeder

Artikel foto: Ørred røget på Weber eller Kuglegrill
Artikel foto: Ørred røget på Weber eller Kuglegrill
Artikel foto: Ørred røget på Weber eller Kuglegrill
Artikel foto: Ørred røget på Weber eller Kuglegrill
Artikel foto: Ørred røget på Weber eller Kuglegrill

Back to top button
fritidsblog.com