Naturen

Området ved Sminge Sø, det bør man også opleve fra landsiden

Artikel foto: Sminge Sø

Det er lidt specielt ved Sminge Sø, der ligger kort fra den populære Svostrup Kro, der har været plaget af Gudenå.

På min tur til Sminge Sø, hvor jeg startede ud ved deres shelterplads, her fortsatte turen videre til selve søen, selvom jeg måtte finde en lille omvej. Som mange Danskere nok ved, så har mange været, og er stadigvæk godt plaget af den kære Gudenå, med det meget vand, der ikke kan komme væk.

Trækstien ved Sminge Sø

Artikel foto: Trækstien, Sminge Sø

Dette var synet, der mødte mig, da jeg bevægede mig fra parkeringspladsen ved den rigtige og offentlige vej til Sminge Sø, for her skal man gå en lille frisk tur langs Gudenå. Men som du nok kan se på billedet herover, så var der fortsat problemer med vandet, og det var umuligt lige at smutte den vej, gennem græsset, for det var faktisk en del vand, så gode råd var dyre, men jeg fandt en smutvej.

Smutvej til Sminge Sø

Artikel foto: Når man kommer ud på trækstien fra smutvejen

Når man står på parkeringspladsen ved shelterpladsen tæt på Sminge Sø, så skal man gå helt op i det hjørne ud mod Gudenå. Her går der en lille snørklet sti, og faktisk en ret hyggelig lille sti, der fører dig om på den rigtige side af trækstien, hvor der ikke er noget vand. Man rammer selve trækstien, og kan så gå det sidste lille stykke om mod selve Sminge Sø, og her er der virkelig flot.

Fugletårnet ved Sminge Sø

Artikel foto: Fugletårnet ved Sminge Sø

Når man er kommet på trækstien, mod Sminge Sø, så er man slet ikke i tvivl om, at man er det rigtige sted. Først kommer der et privat hus, lige ned til stien, og det må være en af Danmarks bedste beliggenheder, eller i hvert fald tæt derpå. Det næste man ser, det er et stort fugletårn, som du kan se på billedet herover, og her var jeg naturligvis oppe og kigge, og her er en vild flot udsigt.

Fiskeri ved Sminge Sø

Artikel foto: Fiskeri ved Sminge Sø

Som noget af det første man ser, når man kører ind af grusvejen til parkeringspladsen, og shelterpladsen, det er skiltet på billedet herover. Dette er fra Silkeborg Fiskeriforening, der henviser til deres hjemmeside, hvor jeg dog ikke kunne finde så meget om selve søen, og at man kan købe fiskekort på Svostrup Kro. Jeg kan bestemt godt forestille mig, at der er noget godt fiskeri ved dette område, men det er lidt tricky med lodsejere osv. Jeg formoder, og vil ikke hænges op på det, at man kun må fiske fra landsiden, ved Sminge Sø, og langs trækstien, altså ved Gudenå.

Sejlregler

Artikel foto: Sejlregler Sminge Sø

Når man kigger på kortet der er opsat af Silkeborg Kommune, med sejlreglerne, så kan man også se, at et stort område af selve Sminge Sø, der må man ikke sejle, og det gælder altså (formentlig) de mange kanoer og kajakker der krydser gennem Gudenå. Så det betyder jo at man kun må bevæge sig i den del der er “Gudenå” selvom det lige krydser Sminge Sø, men der er altså stadig en flot natur der.

Flot natur

Der er uden tvivl en flot natur ved Sminge Sø, og det er et sted man bør opleve, også selvom man lige skal bruge smutvejen, indtil vandet er normalt igen.

Billeder fra fugletårnet

Artikel foto: Kig udover Sminge Sø
Artikel foto: Kig udover Sminge Sø
Artikel foto: Kig udover Sminge Sø
Artikel foto: Kig udover Sminge Sø

Back to top button
fritidsblog.com