Omstillingen til vintertid har totalt smadret min døgnrytme

Artikel foto: Ur..

I mange år har jeg set dyr blive forvirret over omskiftningen mellem sommer og vintertid, nu er det blevet min tur.

Jeg har aldrig haft problemer med omskiftningen mellem sommertid og vintertid, og har faktisk haft det fint med, at når det blev sommer, så var det længere lyst, og tidligere lyst, mens det var modsat om vinteren, med tidligere mørkt om aftenen, og meget mørkt om morgenen. Men jeg har også se dyr, blandt andet min (dengang) gamle labrador, som jeg ikke har mere, blive ramt af dette, jo ældre den blev, og kunne til sidst slet ikke finde ud af hvad klokken var, og vågnede om natten, og ville have mad, og ud at gå tur, og uanset hvad man gjorde, så var der ikke noget at gøre, før det var overstået.

Min døgnrytme er helt smadret

Jeg har ikke oplevet dette blandt mennesker nogensinde, slet ikke hos mig selv. Jeg har alle dage være AAAA Menneske og har stået tidligt op, og min rytme har været at stå op klokken 05:00, drikke kaffe, og nyde stilheden, inden man skulle i gang med arbejdet, og se Danmark vågne.

Efter den seneste omstilling fra sommertid og til vintertid sidste i oktober, så er jeg blevet ramt af dette, og er begyndt at vågne klokken 03:00 eller 04:00, også selvom jeg går i seng ved 21-tiden, men oftere og oftere falder jeg nu i søvn klokken 20:00, og med seks timers søvn, så er jeg klar til at stå op igen, altså midt om natten, men jeg sidder ikke bare og glor ud i luften, for nu ved jeg, at jeg lige så godt kan sætte kaffe over, og begynde med mit arbejde, og da jeg er selvstændig, er det altid noget.

Det skal afskaffes

Jeg forstår bare ikke helt, hvorfor dette med sommertid og vindertid fortsætter, for det skulle jo egentlig allerede have været afskaffet, for i 2019 der traf et flertal i Europa-Parlamentet beslutning om, at de enkelte EU-lande inden april 2020 skulle afgøre deres stilling. Målet var, at skift mellem sommer- og vintertid skulle ophøre i 2021, men det er altså stadig noget som vi skal kæmpe med hverdagen.

Men jeg får min søvn

Jeg har svært ved at forestille mig, at dette er sundt i længden, men jeg får jo min søvn, og om dagen, så kan jeg smide mig en time og hvile, så jeg kan komme helt igennem dagen, hvor andre “normale” arbejder, hvor jeg også skal passe mit arbejde. Det er totalt underligt…

Jeg håber det bliver afskaffet, som de allerede har vedkendt, for når det også rammer mennesker, som jeg oplever det, så kan det ikke være godt. Nu er jeg så heldig, at jeg har mit eget, og bare kan gå i gang med at arbejde, eller skrive her til jer, men ikke alle er så heldige, og bliver ramt hårdere af det. Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til sommertiden, som jeg bedst kan have i min hverdag, og så håber jeg også at de ikke slår tilbage til vintertiden igen igen, men det får vi jo at se.


 

Back to top button
fritidsblog.com