Outdoor

Silkeborg er Danmarks Outdoor Hovedstad, og har virkelig mange spændende ting at byde på, men de senere år, frem til sidste kvartal af 2022, er der kommet endnu mere bredde på. Jeg besøger ofte steder, omkring Silkeborg, men også udenfor kommunegrænsen, hvor der også er meget at finde, så jeg hælder faktisk mere til at kalde det for Outdoor Midtjylland, selvom jeg jo ikke bestemmer reglerne. Byerne omkring Silkeborg har virkelig været gode til at bygge på, og komme med på landkortet, og der er rigtigt meget man bør opleve, og det kan man godt bruge lang til på, og ikke noget man bare lige klarer på et par uger. Efter jeg åbnede denne blog i januar måned 2021, så kan jeg også se at der søges rigtigt meget på naturen i Silkeborg, men også på fiskeri og ikke mindst de mange oplevelser, som man kan finde i denne, efterhånden ret store kommune.

Danmarks Outdoor Hovedstad

Silkeborg er blevet kåret som Danmarks Outdoor Hovedstad, og det tager jeg skam også hatten af for, selvom det efterhånden er noget tid siden, men de er heller ikke kommet sovende til det. Hvis man læser nogle artikler fra 2019 eller tidligere, så havde de nogle planer og ideer, men ofte ser man desværre også at de mange planer ikke bliver til noget, men det er ikke tilfældet her. Klatreparken i Silkeborg der skulle laves på cirkuspladsen er nævnt flittigt mange steder, og den er skam blevet lavet, og det er og bliver en kæmpe succes, blandt områdes børn og voksne. Når man kommer forbi denne store legeplads, så ser man faktisk altid mennesker i området, også selvom det er blæsende eller regnvejr. MPT Spor er også på listen, og selvom det ikke er noget jeg gør så meget i, eller opsøger, så ser jeg dem rundt omkring, og det er godt at de har lavet nogle områder hvor de mange cykler må og skal være.
Outdoor life

Noget der virkelig har boomet de seneste år, er udelivet, hvor man kan gå lange ture i naturen, og ikke mindst lange sammensatte ruter, der ikke nødvendigvis behøver at være hærvejen. De lange ruter med indlagte oplevelser på vejen, gør det endnu mere spændende at gå ruterne, og så gør vablerne ikke så ondt, når man lige kan få sig et landligt måltid mad, på et af de mange landsteder, der tilbyder dette. Der har altid været mange shelters i Danmark, men der er kommer endnu flere til, da kommunerne kan se efterspørgslen ved mange naturområder, eller steder, hvor man normalt ikke ville stoppe op. De fleste steder, hvor der dukker en shelterplads op på sin vej, skal man booke en plads gennem den pågældende kommune, men man ser også mere af, at man kan sove der, hvis de ikke er optagede, og Danskerne er gode til at snakke om tingene, så alle kan få en plads, for det er jo ikke en feriebolig, man ejer.

Hvad skal man vælge

Jeg har rigtigt svært ved at fremhæve en helt speciel ting, der er bedre end andet, men jeg har naturligvis steder, jeg vender tilbage til. Vi er heldigvis langt fra ens, allesammen, så det vil jeg slet ikke starte på. Men jeg kan en anden ting, og det er er liste nogle at mine kategorier op herunder, på steder jeg allerede HAR besøgt, og så kan de jo være du finder stederne spændende, og selv vil opleve dem, eller området.

Hent inspiration til din kommende outdoor tur

Det er ikke alt jeg har besøgt, du kan se herunder, i de indsatte kategorier, men så kan du selv kigge alle stederne igennem i de enkelte kategorier, og hvis du skal have et komplet overblik her hos fritidsblog.com, så kan du se mere på siden her

Naturen, Oplevelser og Fiskeri (Opdateres når der udgives nyt)

Back to top button
fritidsblog.com