Fiskeri

Perfekt fiskevejr med regnorm blev forvandlet til et helvedes uvejr

Artikel foto: Engholm Lystfiskersø

Det lykkedes mig endelig at få gravet en god bøtte regnorm, og vejrappen meldte ikke om regn eller torden, så afsted det gik.

Torsdag 4. august 2022, der ville landet være delt op i to, og med mulighed for regn og tordenbyger i Jylland, men efter DMI og den Norske vejrapp, så skulle det ikke ramme direkte i det Midtjyske. Vejrudsigten var perfekt, også selvom der var en cirka 27c, for det luftede godt, så føltes ikke lummervarmt. Jeg havde endda endelig fundet mig en bøtte regnorm, så alt var optimalt i min verden, men jeg skulle da tage noget fejl, kort tid efter jeg var kommet i gang i Engholm Lystfiskersø.

Flot sommervejr

Da jeg kørte af hovedvejen mod Kjellerup/Viborg, hvor Engholm Lystfiskersø ligger nede i dalen, Nord for Silkeborg, der var en masse mejetærskere i gang, på de omkringliggende marker, og det hele summede bare af sommer. Jeg ankom til søen, og betalte for to timer, som jeg plejer, og kunne dermed komme i gang klokken 12:55, og blive der til kort før klokken 15:00.

Artikel foto: Engholm Lystfiskersø

Det begyndte at buldre i det fjerne

Jeg havde fisket i omkring 10. minutters tid, så begyndte det er blive mørkt, og buldre i det fjerne, groft sagt ud mod Herning kanten, men i følge DMI og den Norske Vejrapp, som jeg ellers er stor fan af, viste at dette uvejr, skulle blive derude. Men da jeg sad nede ved Engholm Lystfiskersø, så kunne jeg se at vinden kom lige på tværs af hvor jeg sad, og der gik heller ikke længe, før det regnede.

Perfekt fiskevejr

Jeg fik gjort midt fiskegrej klar, og i jagten på den der regnbueørred, specielt på min nye stang, så har jeg lavet et setup med en svirvel på min fireline, så jeg kan binde nylonsnøre på, så det ikke går i ged, når jeg skal fiske med flåd/prop, med regnorm eller powerbait. Det var det helt perfekte vejr, og masser af aktive fisk, også ret store fisk, der var oppe og vende i overfladen med et kæmpe plask.

Artikel foto: Engholm Lystfiskersø

Så blev det et helvedes uvejr

Ud af det blå, ja der var faktisk blå himmel, der blev det sort, og så kom der et lyn, og 1,5 sekund efter et brag, og så var det altså opover. Jeg tænkte, hvad pokker, det driver over, og det gjorde det også, men et par minutter senere, så kom det næste træk, lige indover mig. Ved Engholm Lystfiskersø er der træer hele vejen rundt om søen, sådan lidt tæt, og med nogle fine læskure. Det er ikke super optimalt at være under træer i dette slags vejr, men Engholm Lystfiskersø ligger nede i et hul, så jeg tænkte ikke der var den store fare. Det gav bare meget vand, og jeg er slet ikke i tvivl om, at der har været et par skybrud, og det tog ligesom til og blev værre og værre, så til sidst, så måtte jeg altså opgive min fisketur.

Søgte ly oppe med huset

Der er et super lækkert sted ved Engholm Lystfiskersø med flotte faciliteter, hvor der er en fin bygning, og et overdækket område, og her blev jeg tvunget op, for at være lidt i sikkerhed for de mange lyn, og så kunne jeg pakke mit grej sammen i fred og ro. Ja det blev altså endnu en nul-tur, som du nok allerede havde regnet ud, men jeg måtte desværre også smutte før tid denne gang, og tager snart afsted igen.

Billeder

Artikel foto: Engholm Lystfiskersø
Artikel foto: Engholm Lystfiskersø

Back to top button
fritidsblog.com