Naturen

Pludselig så skiftede vejret, og turen gik til Gludsted Plantage

Artikel foto: Gludsted Plantage

Søndagens vejr 6. februar var ikke noget man jublede over, da det væltede ind med byger og haglvejr. Men lige pludselig søndag eftermiddag, der blev det opholdsvejr, og så skulle jeg afsted.

Hvis man kigger lige på vejrudsigten, så ser det noget træls ud i den kommende uge, hvor de lover koldt vejr, og mulighed for slud, og så ved jeg bare at, jeg ikke kommer ud. Som jeg skrev lørdag så hader jeg regnvejr, men nu bød chancen sig, og jeg hoppede i bilen, og kørte en tur ud mod Hjøllund, for at komme videre ud med Gludsted Plantage, hvor der er mere Kronvildt, end mennesker.

Kæmpe område

Gludsted Plantage er et kæmpe område, ja faktisk en af Danmarks største plantager, med sine 34 kvadratkilometer, hvor der virkelig er en lækker natur, og meget stille. Der er som sagt større mulighed for at møde kronvildt end mennesker, men jeg mødte nu kun et par mennesker denne søndag, der var ude og lufte hunden, men de er der, og dukker ofte op i kæmpe flokke.

Flottest om sommeren

Altså det er klar flottere om sommeren, hvor lyngen blomstrer, og der er mere dyreliv, men det var nu heller ikke så tosset i dag, selvom det var lidt overskyet, og næsten vindstille.

Mange ting at opleve

Altså der er meget andet end natur og dyreliv i Gludsted Plantage, for det var brugt en del under krigen også, og her gemmer sig flere hemmeligheder og gåder på de kanter. Når man kommer ind af den super lange grusvej dertil, så møder man en stor sten for enden af vejen (billede herunder).

Artikel foto: Gludsted Plantage

Isenbjerg

Når man kommer ind for enden af den lange grusvej, så er der en lille parkeringsplads, hvor denne sten er rejst, og her kan man kigge op på et lille bjerg, og det er Isenbjerg. Her kan man tage en travetur op af bakken, og følge en sti hen til en søjle, der er lidt speciel. Jeg kender ikke til historien om denne søjle eller sten, som du kan se et billede af herunder, men der er en plade sat på, der har en lidt sjov tekst.

Artikel foto: Gludsted Plantage – Isenbjerg

På den sten eller søjle, som du kan se på toppen af Isenbjerg, der er påsat en plade, for mange år siden, og her står teksten. – Denne sten og grunden om den, i 2m afstand er fredet. Navnlig forbydes det at tænde ild på eller ved den – (giver ikke meget mening, hvis du spørger mig, men nu har jeg så heller ikke sat mig ind i den del, for jeg kommer for at gå en tur, og ikke så meget andet. Nu har du selv muligheden for at besøge området, og måske kan du knække koden, ellers har man jo google.

Gludsted Plantage

Hvis du vil besøge dette lækre område, så tænker jeg det er lettere, at indtaste navnet i din mobil gps, og så bliver du ledt den rette vej. Der er mange sideveje, men det er også et kæmpe stort område, men du kan også finde meget mere information om området hos naturstyrelsen.

Billeder

Herunder har jeg samlet en stak billeder, som du kan se fra området.

Artikel foto: Gludsted Plantage
Artikel foto: Gludsted Plantage
Artikel foto: Gludsted Plantage
Artikel foto: Gludsted Plantage
Artikel foto: Gludsted Plantage
Artikel foto: Gludsted Plantage
Artikel foto: Gludsted Plantage
Artikel foto: Gludsted Plantage

God fornøjelse.


 

Back to top button
fritidsblog.com