Oplevelser

Sådan finder du Tollundmandens fundsted ved Bølling Sø, Syd

Artikel foto: Bølling Sø, Parkeringsplads Syd

Jeg fik lokket min far med på en lille vandretur, hvor vi skulle finde frem til Tollundmandens fundsted, ved Bølling Sø.

OPDATERET Se ruten i billeder gennem linket nederst på siden

Når man kommer fra Funder Kirkeby siden, eller fra Tollundgaard Put and Take og kører mod Engesvang, så kommer der en parkeringsplads på din højre side, som du kan se på artikel billedet. Her kan man parkere sin bil, og blandt andet se en god informationstavle, der er sat op.

Vejen til Tollundmandens fundsted

Herfra, kan du følge grusvejen til højre, hvor vejen svinger let til venstre, og efter cirka 50. meter, så drejer vejen mod højre, og den skal du følge. Her skal man gå nogle hundrede meter, ligefrem, inden der inde i skoven, kommer en skævt t-kryds, hvor man skal holde til venstre. Det er lidt svært at sige, hvor langt man skal gå, men et godt bud er mellem 500 til 1.000. meter, inden der kommer en “gammel” parkeringsplads, hvor de egentlig burde fjerne skiltet, for man kan slet ikke komme ind med en bil.

Ved den gamle parkeringsplads, gik det galt

Vi havde gået omkring 15-20. minutter, og endte ved den gamle parkeringsplads, og kiggede endda på den fine opsatte informationstavle, og så gik det galt. For her fik jeg den ide, at vi lige kunne kigge på mobiles GPS, og finde den letteste rute, til Tollundmandens fundsted, og så travede vi ellers lige ud, hvor vi burde have fulgt den gule rute på kortet. Her fandt vi så ud af, at den gamle grusvej var blændet af, ligesom den vej vi kom ind fra, så man kan slet ikke komme igennem dette område med en bil mere.

Lang omvej

Vi gik faktisk temmelig langt, og havnede for enden af Ellingvej, hvor vi så drejede til venstre, ned af en grusvej, der godt nok var blind, og med teksten “udvedkommende færdsel forbudt” og det gav jo på ingen måder mening, for det var jo den vej, at man kunne finde det sted, hvor de engang fandt Tollundmanden, hvis man skulle tro på den gps.

Privat

Vi var simpelthen røget ind af en privat vej, og måtte derfor vende om, og vade tilbage til den informationstavle, vi ikke kiggede nok på, og hermed finde ud af, at hvis vi var gået til venstre, af den optegnede gule rute, som vi skulle, så var vi allerede på vej tilbage mod bilen igen. Så vi kan fraråde at man bruger mobilens GPS, når man skal finde vej i sådan et område, for det giver problemer.

Måtte opgive

Vi kom faktisk aldrig om til Tollundmandens fundsted denne gang, for da vi kom tilbage på rette vej, så var der kun 30. minutter til solen gik ned, og var en smule koldt. Så vi måtte smutte tilbage til bilen, og aftalte på vejen, at vi lige skulle gå den rigtige tur, inden så længe, så vi får set stedet. Men det er den vej, man skal, hvis man vil se Tollundmandens fundsted, ved Bølling Sø.

Se også: Jagten på Tollundmandens fundsted ved Bølling Sø V. 2,0

Vi fandt stedet!!

Efter en masse blindgyder, så lykkedes det endelig, og nu har jeg lavet en komplet guide til, hvordan du finder frem, uden at ramme privat grund. Tollundmandens Fundsted – Se ruten i billeder

Billeder

Herunder kan du se nogle billeder i den rigtige rute, fra parkeringspladsen, og til den tavle, hvor man skal holde til venstre, og følge den gule rute, der er markeret på kortet.

Artikel foto: Vejen mod Tollundmandens Fundsted
Artikel foto: Vejen mod Tollundmandens Fundsted
Artikel foto: Vejen mod Tollundmandens Fundsted
Artikel foto: Vejen mod Tollundmandens Fundsted
Artikel foto: Vejen mod Tollundmandens Fundsted
Back to top button
fritidsblog.com