Mad og Drikke

Sådan laver du den perfekte og velsmagende ørred i ovnen

Artikel foto: Ørred lavet i ovn

Man behøver ikke købe sig til den perfekte madoplevelse, den kan man også lave derhjemme, og her kan du se Ørred i ovn.

Der findes en masse opskrifter, på hvordan man laver den perfekte og velsmagende ørred i ovnen derhjemme, men her er mit bud på, hvordan du kan lave det. Hvis du har fanget en ørred på en 1,5 til 2kg, så kan man nemt lave den i ovnen, og ender ud med et festmåltid til 3-4 personer.

Rengør fisken

Det er super vigtigt at du rengør fisken godt, og jeg skærer altid hovedet af, med gæller, så man kun har selve fisken. Finnerne der er tilbage, lader jeg altid sidde, og hvis den er lavet korrekt, så smutter de nemt af, når man trækker i dem, når fisken er tilberedt i ovnen, den rette tid.

Klargør grøntsager

Når jeg laver ørred i ovnen, så bruger jeg som regel, gulerod, porre, løg (nogle gange rødløg) og lidt hvidløg, og her skal du ikke bruge alt for meget hvidløg, da det hurtigt overtager smagen af alt andet. Vask grøntsagerne grundigt inden du skærer dem ud, som vist på billedet.

Stanniol pakke

Find et ovnfast fad frem, hvor fisken kan være i, og lav så en stanniol bund, eventuelt med to lange stykker, der overlapper hinanden, så fisken kan ligge derpå, og holder på væsken. Her ligger du så fisken ned i, og kommer lidt smør ind i fisken, og herefter de hakkede grøntsager, samt salt og peber. Når du har det hele lagt ind i fisken, og udenom, så pakker du stanniol pakken sammen.

45 – 60. minutter

Ørreden skal ind i en forvarmet ovn i omkring 45 til 60. minutter, når den er på 1,5 til 2kg, men det tilpasser man naturligvis efter fiskens størrelse. Når fisken er klar til at servere, så har man en smørsovs samt tilberedte grøntsager, man spiser til, eventuelt også med nye kartofler.

Velbekomme.

Se også: Ørred røget på Weber eller Kuglegrill

Billeder

Artikel foto: Ørred i ovn
Artikel foto: Grøntsager til Ørred i ovn

Back to top button
fritidsblog.com