Naturen

Selvom november er rekord mild, så vil fuglene ikke spise vores æbler

Skyer, overskyet, regn, Danmark, Vintervejr, Blog, Frids Blog
Artikel foto: Overskyet vejr i Danmark

Det er et underligt vejr i Danmark for tiden, hvor der 10. november 2022, fortsat er tocifrede varmegrader dag og nat.

Jeg vil mene at det er første gang nogensinde, at jeg har oplevet at fuglene, blandt andet de mange solsorte vi har, ikke vil røre de frisk og saftige æbler, som vi smider ud til dem. Det er simpelthen så mildt, her i starten af november måned, med tocifrede grader, både nat og dag.

Masser af føde

Der er stadig meget føde til de mange fugle, og de har end ikke spist de mange rønnebær fra vores træer, selvom de er røget på jorden. Her plejer der at være helt ryddet op, på denne tid af året, og normalt også på kanten af frostgrader, og så kommer de mange fugle for at spise.

Giver dem kun æbler

Tidligere fodrede vi med en masse forskelligt til havens fugle, men ligesom så mange andre, så fik vi desværre også besøg af rotter, der også gerne ville spise fuglefodret. Der var en del vrøvl med at få dem udryddet, men kommunen var gode til at komme, og sætte fælder op, og herefter har vi kun smidt æbler ud til fuglene, og ikke set en eneste rotte på grunden siden.

Storbader

Vi har et lille fuglebad, og her kommer der mange fugle på besøg hver eneste dag og storbader, og det er lidt sjovt at se dem plaske rundt, og gøre sig rent. Lige ved siden af, der er smidt et æble, der er skåret over, men de hakker ikke engang i dem, nej de ryger videre ud i det blå.

Det skal nok komme

Lige pludselig så er der ikke så meget at komme efter i det store spisekammer i Danmark, og så skal de nu nok vende tilbage, og nyde de mange æbler igen. Men det er altså mærkeligt at have en november måned med 10-11 grader om natten, og en 14-15 grader om dagen.


 

Back to top button
fritidsblog.com