Naturen

Shelterplads tæt på Sminge Sø og Gudenå i meget flot natur

Artikel foto: Shelter ved Sminge Sø

Ved Sminge Sø, hvor Gudenå løber tværs igennem, kan man overnatte i de to flotte og meget velholdte shelters der er sat op.

Jeg har været ved Sminge Sø og kigge, mens der stadig var godt vejr, og her fandt jeg frem til deres shelterplads, hvor der er sat to shelters op. Når man skal finde vej til denne shelterplads, så vil google igen have dig ind af den forkerte vej, hvis du altså kommer dertil fra landsiden. Man skal ikke køre ind af vejen der hedder Sølyst, for det er en privat vej, men man skal en 100. meter længere frem, alt efter hvilken side man kommer fra, men jeg har taget et billede af indkørslen, så du kan se, om du er rette sted. Billederne er i artiklen, og beskrevet så du kan finde vej.

Stor parkeringsplads

Når man kommer ned af grusvejen, der fører til en parkeringsplads, hvor der også hentes kanoer, som sejler på Gudenå, der kan man parkere sin bil, cykel, knallert, eller hvordan man kommer dertil, fra landsiden. Der er et fint madpakke hus, eller bygning, med borde og bænke, hvor kan sidde og hvile sig, men der er også lavet nogle områder med hække, hvor man formentlig kan sætte et telt op.

Læs også: Se hvordan du kommer helt om til Sminge Sø

Toilet og rent drikkevand

Artikel foto: Toilet og rent drikkevand ved Sminge Sø

Når man er på grusvejen til parkeringspladsen, eller hvis man kommer fra vandsiden i kano, og skal overnatte, så er der i sommerperioden, et toilet med rent drikkevand, midt på grusvejen.

Shelterplads med to shelters

Artikel foto: Shelter ved Sminge Sø

Når man er på selve parkeringspladsen, så skal man helt op i enden, mod et læhegn, og her finder du en shelterplads, med to shelters. De er i meget flot stand, pæne og vedligeholdte. Der er bålplads, med mulighed for at lave mad, og da jeg besøgte stedet, så var kommunen der, og fylde op med brænde, der er kløvet, så man ikke skal sidde og bøvle med det, så det er en flot service.

Book shelter online

Jeg viste ikke at man kunne, eller skulle booke sit shelter online, og om det er sådan overalt, det ved jeg ikke. Det var lidt tilfældigt, at jeg opdagede dette, men hos Sminge Sø, der skal man i hvert fald, og det foregår på siden der hedder fritidsportalen.silkeborg.dk, hvor du kan finde pladsen. Hvordan dette håndhæves, det ved jeg ikke, men det er lettere at forklare, når man har booket sig en plads.

Shelter information hos Sminge

Artikel foto: Infotavle ved Shelters

Ved mit seneste besøg, så var denne tavle blevet sat op hos deres flotte shelters, ved Sminge Sø, så nu er jeg faktisk i tvivl, om man skal booke dem online, eller hvordan. Jeg hælder dog til, at man booker dem online, som beskrevet længere oppe, så man er på den sikre side.

Billeder

Artikel foto: Den rigtige vej ind til Parkeringspladsen ved Sminge Sø
Artikel foto: Parkeringspladsen ved Sminge Sø, og Shelters

Back to top button
fritidsblog.com