Naturen

Skallerund Sø er et lidt overset sted, med masser er flot natur

Artikel foto: Skallerund Sø

Skallerund Sø ligger tæt på Bølling Sø er lidt overset, og denne sø bør man besøge og opleve, hvor du kan gå turen rundt.

Tæt på Klosterlund Museum og Bølling Sø Camping, der finder man Skallerund Sø, ja også flere af de steder jeg har skrevet om, og det er en masse spændende områder tæt på hinanden. Skallerund Sø har været et område hvor der har været gravet tørv, hvor Klosterlund Tørveværk begyndte denne produktion tilbage i 1903, og frem til 1914, og i 1933, der lavede ejeren af jorden, en dæmning på tværs af dalen, hvorved Skallerund Sø opstod. Samme år, der byggede ejeren af jorden (Martin Anchersen) et lille bindingsværkshus som museum, og det ejer Klosterlund Museum den dag i dag.

Se også: Skallerund Sø er så meget flottere om sommeren

Nyd kaffen eller madpakken

Der er en fin lille parkeringsplads, med plads til en 3-4 biler, men lille sti, der fører dig ind til Skallerund Sø. Søen ligger lige bagved Bølling Sø Camping, så hvis man bor der, så kan man gå en kort tur gennem skoven, og komme dertil, og det samme gælder, hvis man er på besøg hos Klosterlund Museum, hvor de også henviser til søen, da de jo har det lille hyggelige hus på grunden, ved søen. Der er opsat flere bord og bænke ved Skallerund Sø, så man kan sidde og nyde kaffen eller sin madpakke.

Du kan gå hele vejen rundt

Det er en fin lille tur, der tager omkring 30. minutter at gå, og på det kvarte af ruten, der har Ikast-Brande Kommune lavet en træbro/sti, så man komme helt rundt, uden at komme i mudder. Skallerund Sø har udviklet sig fra en tørvemose og til en idyllisk skovsø.

Steder jeg har besøgt i området

Sommerfugle

Der skulle være nogle specielle sommerfugle og mange af dem, ved Skallerund Sø, udover en masse ænder og gæs, der naturligvis også holder til her, og trækker mellem denne sø, og blandt andet Bølling Sø man har få kilometer derfra. Det er et super hyggeligt område, og desværre nok også lidt overset, men nu har du da muligheden for at kigge nærmere på dette område.

Billeder

Artikel foto: Skallerund Sø
Artikel foto: Skallerund Sø
Artikel foto: Skallerund Sø
Artikel foto: Skallerund Sø
Artikel foto: Skallerund Sø
Artikel foto: Skallerund Sø

 

Back to top button
fritidsblog.com