Naturen

Slåensø er Danmarks reneste sø, og så ren, af du kan drikke af den

Artikel foto: Slåensø, Danmarks reneste sø

Det er en fornøjelse at besøge Slåensø, der er Danmarks reneste sø, og vandet er så rent at du bogstaveligt talt, kan drikke vandet direkte fra søen, men det er naturligvis op til dig selv.

Noget man hurtigt ser, når man går en tur ved eller omkring Slåensø, så er det hvor rent vandet er, og det er ikke bare klart og rent, det er Danmarks reneste sø. Når vejret er som den fredag vi besøgte Slåensø, så kan man tydeligt se det, som du også kan se på nogle af de billeder jeg tog derfra.

Kildevæld

Slåensø har flere tilløb med vand, fra okkerholdige kilder på sydsiden, og dem kan man tydeligt se, når man kommer ned af stien fra parkeringspladsen, og går til venstre, rundt om Slåensø. Nogle af kilderne er så aktive, at der der “skum” ned af de stejle bakker, og er ret sjovt at se.

Ænder og fiskehejre

Jeg ved der er masser af liv i søen, men nok knap så meget sidst i februar måned, som da vi besøgte søen, for vi så ikke så meget liv, andet end ændre og hejre, der hyggede sig. Vi hørte masser af spætter, men de gemte sig ret godt, men i selve vandkanten, der var der stadig stille, men der kommer helt sikkert mere liv, jo længere vi kommer frem mod sommeren, og den gode varme.

Se også: Tange Sø er Danmarks største kunstige sø mellem Ans og Bjerringbro

Fiskeri

Altså for 30-35år siden var jeg derude med skolen (yes, er ikke 25 længere), og her fiskede vi ved Slåensø. Man må ikke sætte både i vandet, bruge flydering osv, men man kan fiske fra kanten af søen, eller det kunne vi i hvert fald den gang, men hvordan reglerne er i dag, det er jeg lidt i tvivl om, men man kan slå siden op hos Silkeborg Lystfiskerforening, men der står ikke meget på de sider jeg fandt frem til. Det er naturligvis vigtigt man har helt styr på reglerne, hvis man nu skulle smide snøren i vandet.

Fisk i Slåensø

Der er lidt godt blandet, med Skalle, Brasen, Aborre, Gedder, Knude og søørred.

Billeder af det rene vand og kilder

Artikel foto: Danmarks reneste sø, Slåensø
Artikel foto: Danmarks reneste sø, Slåensø
Artikel foto: Danmarks reneste sø, Slåensø
Artikel foto: Danmarks reneste sø, Slåensø

Back to top button
fritidsblog.com