Oplevelser

Slaget på Grathe Hede – Thor Langes monument Grathe-stenen

Artikel foto: Thor Langes monument Grathe-stenen på Grathe Hede.

Oplev Thor Langes monument Grathe-stenen på Grathe Hede, hvis du er på gennemrejse, for der er ikke meget andet.

Groft sagt, mellem Kragelund og Thorning, tæt på hovedvej A13, der kan man opleve Thor Langes monument Grathe-stenen på Grathe Hede. Slaget på Grathe Hede skete for rigtigt mange år siden, nærmere 23. oktober 1157, var afslutningen på en borgerkrig om kongemagten mellem Svend 3. Grathe, Knud 5. og Valdemar 1. den store. Det er nok noget man burde høre om i skolen, hvis man altså hørte efter, lige præcis i den time, men det er nu ikke noget, der siger mig det vilde, men jeg besøgte stenen.

Lang grusvej og et monument

Denne lille oplevelse, er noget jeg betegner som en ting, man som regel bare kører forbi og tænker, hvad pokker er det, og når man har gjort det tilpas nok gange, så kan det være man bliver nysgerrig nok, og kører derind. Sådan har jeg det i hvert fald, men der er ikke meget mere end en sten, og nogle tavler med Dansk historie, men ikke noget der lige fangede min interesse, og fik mig til at juble.

Dansk historie

Det er uden tvivl noget vigtigt Dansk historie, men nu kan jeg da også krydse af, at jeg har besøgt stedet, men det er ikke et sted, man kommer tilbage til igen. Hvis du vil vide endnu mere om dette, eventuelt inden du selv besøger stedet, så kan du læse mere på siden om Slaget på Grathe Hede

Billeder af info tavler

Artikel foto: Thor Langes monument Grathe-stenen på Grathe Hede.
Artikel foto: Thor Langes monument Grathe-stenen på Grathe Hede.

Back to top button
fritidsblog.com