Fiskeri

Smeltende varm fisketur til Ho Fiskesø ved Blåvand en tirsdag i juli

Artikel foto: Ho Fiskesø

Fisketuren i Blåvand har været planlagt i lang tid, og at vi så ramte en af de to varmeste dage i juli, var rent uheld.

Hvis jeg skulle planlægge en fisketur, specielt i en Put and Take, så ville jeg bestemt ikke vælge en varm dag, for der er det, mere eller mindre umuligt at fange nogle fisk. Men en god kammerat fra Sjælland og hans familie (konen og børnene) skulle til Hvidbjerg et par dage, inden turen fortsatte videre i Jylland, og her havde vi planlagt en fisketur i området omkring Blåvand, og havde på ingen måder forudset, at vi lige skulle ramme en af de to varmeste dage på året, midt i juli måned 2022.

Ho Fiskesø & Minigolf

Jeg ringede og snakkede med en anden god ven fra Esbjerg, og spurgte hvad det bedste ville være, og han foreslog at vi blev i Blåvand området, for her var der størst chance for at det ikke ville blive så varmt, i og med det er tæt på Vestkysten, og normalt ville lufte lidt. Vi snakkede lidt frem og tilbage, og jeg ville jo heller ikke sende familien fra Sjælland på en større tur, nu de var på ferie, så var det bedre jeg tog den del med kørslen, og her faldt valget på Ho Fiskesø & Minigolf, ved Blåvand.

Artikel foto: Ho Fiskesø

To timer fra Midtjylland

Vi aftalte at besøge Ho Fiskesø, for den så faktisk ret spændende ud, og det betød også at jeg havde en længere tur foran mig, og altså skulle pænt tidligt op, hvilket jeg er vant til. Jeg har hjemme i det Midtjyske, så det betød et par timers kørsel, og inden da, så skulle dagens arbejde også lige klares, men jeg kom hjemmefra 07:30. Selvom jeg snuppede et par pauser på turen mod Blåvand, så kunne jeg ikke trække den til 10:00, som vi havde aftalt at mødes, og ringede og aftalte, at vi skulle mødes 09:30 i stedet for, og fiske en 2-3. timer, altså efter hvor mange besøgende der var ved Ho Fiskesø.

Tyskerne svigter aldrig

Jeg ankom som aftalt 09:30, og her kunne jeg se, der var en del mennesker ved søen, og var mange biler. Ved nærmere eftersyn af parkeringspladsen, så kunne jeg se seks biler, og det var alle Tyskere, og de svigter som regel ikke, når der er en god Put and Take sø i nærheden, og det er lang tid siden, jeg har oplevet dette ved en af de Midtjyske Put and Take søer. Når der er Tyskere ved en Put and Take sø, så betyder det også at det er godt sted, og man kan fange mange fisk, det er en gylden regel.

Smeltende varmt

Ved ankomst var der omkring 22. grader, og fint vejr. Det er var en dejlig frisk brise, så jeg tænkte, at det nok skulle gå, men på 30. minutter, så blev der stegende, ja nærmest smeltende varmt. Vi fik betalt for 3. timer Anders og hans søn Theo og jeg, og skulle helt op i den modsatte ende af søen, for der var jo godt pakket med Tyske fiskere, ved Ho Fiskesø. Vi fik placeret os, midt i solen ved nogle bænke, og fik snøren i vandet, og allerede her, kunne vi godt fornemme, at det blev en anderledes dag.

Artikel foto: Theo (ved bænken) og Anders ved søen, Ho Fiskesø

Flot Put and Take, svær at bedømme

Hvis det havde været en normal dag, så ville jeg sige det var et fedt sted, for søen snoede sig, og havde spændende øer midt i vandet, altså mange steder, hvor man kunne fange fisk. Området var vedligeholdt og der var masser af fisk i søen, hvor ejeren mere eller mindre udsatte fisk dagligt, men med sådan en varm sommerdag, så er det svært at bedømme, og vil være urimeligt at jeg gav søen 1,5 stjerne af 5. Jeg er ret sikker på at Ho Fiskesø ligger i den høje ende på en normal dag, hvor der ikke er 29. grader. Om jeg kommer på de kanter igen, det ved jeg ikke, men jeg syntes, du skal prøve stedet, hvis ikke du kender til den, for den ser spændende ud, og jeg er sikker på at den kan langt mere, end hvad vi så.

Mangler læskure

En ting vi blev enige om ret hurtigt, det var at der manglede nogle læskure rundt omkring søen, enten når solen bagede som den gjorde tirsdag, eller når det regner. Der var helt åbent, og man kunne ikke søge læ nogle steder, så det ville bestemt være et plus, hvis man lavede dette.

Godt førstehåndsindtryk

Der er en stor parkeringsplads, og en flot bygning, hvor man kan betale, og danne sig et overblik, og sidst, men måske også mest vigtig, var at toilettet var pænt og rengjort. Priserne er nær de samme som i det Midtjyske, og så bliver der sat fisk i søen jævnligt, samt oplyst på en tavle, hvornår. Jeg kan ikke andet en anbefale Ho Fiskesø, for vi var bare uheldige at vores tur, lige skulle være sådan en varm dag.

Nultur over det hele

Der var ikke fanget nogle fisk da vi ankom, og vi fangede heller ikke noget, men vi så masser af aktive fisk i Ho Fiskesø. Der er ingen tvivl, det var varmen, der betød, at det blev en nultur.

Artikel foto: Betaling og Toilet, Ho Fiskesø

Priserne ved Ho Fiskesø

  • En person med en stang
  • 1. timer, 60kr / En person med to stænger, 90kr
  • 2. timer, 110kr / En person med to stænger, 160kr
  • 3. timer, 130kr / En person med to stænger, 190kr
  • 4. timer, 150kr / En person med to stænger, 230kr
  • 6. timer, 180kr / En person med to stænger, 280kr
  • 8. timer, 220kr / En person med to stænger, 340kr
  • Dagskort, 280kr / En person med to stænger, 390kr

Obs: Husk at læse søen regler, inden du starter med at fiske.

Adressen: Almosetoften 12, 6857 Blåvand

Hjemmesiden: hofisk.dk

Artikel foto: Ho Fiskesø

 

Back to top button
fritidsblog.com