Oplevelser

Søby Brunkulslejer er et spændende, og lidt farligt område

Artikel foto: Søby Brunkulslejer

Søby Brunkulslejer har rigtigt meget natur, men det kan også være et farligt område, at bevæge sig rundt i, hvis ikke man holder sig til de stier der er lavet.

Hvis man tager udgangspunkt hos Søby Brunkulsmuseum, der ligger lige i starten af vejen, og parkerer sin bil der, så venter der mange spændende oplevelser. Nogle starter på deres museum, mens andre (ligesom mig) kigger i området først, inden jeg slutter af med deres museum. Brunkulsvej er omkring tre kilometer lang, og når man går langs vejen, så er der opstillet nogle mindre informationsskilte, med nogle korte historier, og det er faktisk en lidt sjov måde, at bevæge sig igennem området.

Advarsel

På alle stierne, og skiltene med de små historier, så er der en klar og tydeligt advarsel, for selvom området et pænt, så kan det også være farligt. Der står ganske enkelt… Al ophold og færdsel i området, sker på dit eget ansvar. Bliv på veje og de afmærkede stier. I området findes der steder, hvor jorden kan skride sammen, og det er derfor livsfarligt at bevæge sig væk fra veje og afmærkede stier.

Vikingeskibet

Artikel foto: Vikingeskibet, Søby Brunkulslejer

Jeg studsede over, at der pludselig var et vikingeskib i græsset, på vejen, men så stod der en af de tavler med en kort historie. Søby Brunkulslejer har simpelthen være brugt som kulisser til flere film, blandt andet “Normannerne” fra 1975. Du kan selv læse resten af historien, den vil jeg ikke afsløre her, for ellers er det jo ikke spændende at besøge området.

Entreprenørpladsen

Artikel foto: Entreprenørpladsen, Søby Brunkulslejer
Artikel foto: Entreprenørpladsen, Søby Brunkulslejer

Når man kommer lidt længere hen af vejen, så kommer entreprenørpladsen, hvor der står nogle gamle maskiner, og sådan fortsætter det hele vejen, ud til enden af Brunkulsvej.

Lange ture

Der er gode muligheder for at gå nogle lange ture i området, og hvis man er i området, gennem længere tid, eller har mulighed for at vende tilbage, så bør man det. Det er ikke et område, man lige kommer igennem på en enkelt dag, med mindre man er meget aktiv, men de findes jo også derude. Der super flot, at følge nogle af de mange stier, hvor der dukker en masse spændende op.

Flere billeder

Artikel foto: Søby Brunkulslejer
Artikel foto: Søby Brunkulslejer
Artikel foto: Søby Brunkulslejer

 

Back to top button
fritidsblog.com