Sommertid 2022 skifter søndag 27. marts, men skulle jo stoppe i 2021

Artikel foto: Sol, sommer, Sommertid

Rigtigt mange Danskere ser frem til sommertid, hvor uret skal stilles en time frem, ligesom ens havemøbler, og alt dertilhørende.

Sommertid og Vintertid, skulle jo egentlig allerede have været afskaffet, for i 2019 der traf et flertal i Europa-Parlamentet beslutning om, at de enkelte EU-lande inden april 2020 skulle afgøre deres stilling. Målet var, at skift mellem sommer- og vintertid skulle ophøre i 2021, men nu skriver vi altså 2022, og der ser ikke ud til at der er kommet noget på plads, og derfor skal uret stilles en time frem i marts.

Diskuteres stadig i EU.

Hvis man søger lige på google, så kan man finde flere sider frem, hvor der står at de endnu ikke endeligt, har fundet ud af hvornår dette vil træde i kraft, og vi derfor kan få dette afskaffet. Der er mange dyr der ikke kan finde ud af dette sommer/vintertid, og jeg har selv haft en hund, der på sine gamle dage, fik “smadret sit indre ur” og kunne til sidst ikke finde ud af det, og i de sidste par år af dens levetid, begyndte at stå op ved 03:00/04:00 tiden, og tro det var morgenmads tid, og gå-tur tid.

Søndag 27. marts 2022

Selvom dette skulle have været stoppet i 2021, ja så hænger vi altså stadig på den, og skal stille uret en time frem, søndag 27. marts. Man bør stille uret en time frem klokken 02:00, men der kommer nok ikke så nøje, hvilket tidspunkt man lige gør det, for nogle gør det, inden de går i seng, og andre klarer det, når de står op. Det må vist være op til den enkelte, hvordan man gør det, bare man husker det.

Hvornår stopper sommertiden så i 2022

Den stopper i oktober måned, helt præcist 30. oktober 2022, og klokken 03:00 om natten, der skal man så stille uret en time tilbage, ligesom ens havemøbler, skal sættes ind. Der er altid en god regel, så man kan huske det, men det er også en af de ting, man nemt kan søge sig frem til hos google, ellers skal de Danske nyhedsmedier, med garanti sørger for at du ikke går glip af denne begivenhed.


 

Back to top button
fritidsblog.com