Naturen

Stilhed før stormen bød pludselig på godt vejr, og vi kørte til Slåensø

Artikel foto: Slåensø

Stort set alle vejrprofeter havde lovet dårligt vejr fredag, men der dukkede en 3-4 timer´s periode op med tørvejr, og så kørte vi ellers på tur til Slåensø, hvilket var en god beslutning.

Jeg har været ved Slåensø som barn, og det er efterhånden mange år siden, men mine forældre besøger gerne stedet om sommeren, for at gå tur. Torsdag aften så jeg vejrudsigten, og der dukkede pludselig en 3-4 timer op, med opholdsvejr, en slags stilhed før stormen, kan man roligt sige. Jeg lokkede min far med på denne lille hygge tur, og så landede vi ved Slåensø omkring klokken 09:30 fredag formiddag.

Gode parkeringsmuligheder

Når man kommer “udenfor sæson” altså hvor der ikke er gæster på campingpladsen (Skyttehusets Outdoor Camp) der ligger en 3-400 meter derfra, hvor man parkerer, så er der til at komme til. Normalt er der ikke mange mennesker på denne tid af året, men vi mødte da et par biler på pladsen derude, også da vi kom tilbage fra turen rundt om Slåensø, men vi mødte ikke en eneste på turen rundt, men der er jo mange muligheder og ruter derude på de kanter. Når det er sommer, så er der mange mennesker i området, men stadig masser af plads til at komme en tur rundt om Slåensø.

Danmarks reneste sø

Slåensø er Danmarks reneste sø, og det kommer jeg lidt mere ind på, i et andet blogindlæg, sammen med et par billeder, men vandet, i den omkring 12 meter dybe Slåensø, er rent kildevand.

Meget at opleve

Altså udover den ret vilde og flotte natur ved Slåensø, så er der faktisk mange ting man kan opleve derude, og en af dem er kongestolen, hvor der er flere veje til, når man starter med at gå venstre om søen, og den er ikke til at overse. Der er to veje til kongestolen og der er begge stejle og mellem 3-500 meter lange, men lige den rute, den sprang vi over denne fredag, men vi kommer jo tilbage.

Danmark højeste træ

Der skulle være et højt træ, et sted på de kanter, men det var faktisk ikke noget vi lige så til, da vi ankom, men det må vel være derude et sted. Men nu var det jo heller ikke det som vi kørte efter.

Skal opleves

Har man ikke oplevet Slåensø, så kan man godt skrive det på listen over ting, man skal se, og hvis man går stille og roligt rundt om søen, så skal man nok beregne mellem 45. minutter og en time. Det kan måske godt tage lidt længere, hvis man er flere, og har børn med.

Mere fra Slåensø

Lidt billeder fra Slåensø

Artikel foto: Fra parkeringspladsen ved Slåensø (følg skiltene)
Artikel foto: Oplysnings skilt, Slåensø
Artikel foto: Slåensø
Artikel foto: Slåensø
Artikel foto: Slåensø
Artikel foto: En af ruterne til Kongestolen ved Slåensø
Artikel foto: En af ruterne til Kongestolen ved Slåensø

 

Back to top button
fritidsblog.com