Naturen

Tange Sø er et kæmpe område med masser af spændende natur

Artikel foto: Tange Sø ved udkanten af Ans

Tange Sø er Danmarks største kunstige sø, der ligger mellem Ans og Bjerringbro, og jeg besøgte den ved Ans.

Forleden dag havde jeg planlagt en tur til Tange Sø, der ligger i Midtjylland, mellem Ans og Bjerringbro, og her kan man nemt få flere dage til at gå. Tange Sø er et sted som mange Danskere kender, eller har hørt om, og jeg vil prøve at gennemgå nogle af de ting, der er spændende i dette område, gennem flere blogindlæg. Vi starter ud med rastepladsen der ligger lige udenfor Ans, hvor hovedvejen går til Viborg, og her kan man i ro og mag, sidde og nyde sin kaffen, eller den medbragte madpakke.

Mange muligheder

Der er mange steder man kan starte sit besøg ved Tange Sø, og inde midt i Ans By, der kan man køre under vejen, og over en bro, hvor der en rasteplads i skoven, ved kanten af søen. Her var jeg først ude, men mest fordi det var nogle både i vandet, hvor de var ude og fiske, men det vender jeg tilbage til, i et andet blogindlæg. Man kan parkere sin bil mange steder, og gå en tur, og her er masser af plads at boltre sig på, for der er omkring 5,5 kvadratkilometer, eller cirka 10km rundt om Tange Sø.

Se også: Slåensø er Danmarks reneste sø og så ren at du kan drikke af den

Anlagt i 1920

Tange Sø blev i 1920 anlagt som vandkraftsø til Gudenaacentralen, og bedre kendt som Tangeværket, der ligger et stykke længere omme af søen, på den anden side af byen Tange. Man mener af søen er 10 meter dyb, på det dybeste sted, og så er der masser af fisk, der også er meget eftertragtet at fiske efter, både fra land, og til vands, men der er nogle helt specielle regler, på dette område.

Se også: Energimuseet ved Tange åbner i påsken 2022

Gang i Tange

På vejen mellem Ans By (Tange Sø Rasteplads) og ud mod Tange, der kan man mellem de to byer, på Tange Søvej finde en lille oase med gang i tange, der er et område med en masse ruter.

Billeder

Artikel foto: Rastepladsen ved Tange Sø, udenfor Ans By
Artikel foto: Rastepladsen ved Tange Sø, udenfor Ans By
Artikel foto: Rastepladsen ved Tange Sø, udenfor Ans By
Artikel foto: Rastepladsen ved Tange Sø, udenfor Ans By

 

Back to top button
fritidsblog.com