Fiskeri

Tollundgaard Put and Take er en af Danmarks ældste fiskesøer

Artikel foto: Tollundgaard Put and Take

Tollundgaard Put and Take har hjemme Vest for Silkeborg, og er en af Danmarks ældste fiskesøer.

En af Danmarks ældste Put and Take er Tollundgaard Put and Take, der ligger Vest for silkeborg, mellem Funder Kirkeby og Engesvang. Tollundgaard Put and Take har hjemme ret tæt på Hesselhus Camping, og udsigten ved Funder Ådal og hundeskov, som jeg besøgte tidligere på året.

Åbnede i 1982

Tollundgaard Put and Take åbnede tilbage i 1982, og siden da, er der sket mange ting, ved en af Danmarks ældste fiskesøer. Der er blandt andet kommet et stort vandspejl, og det kan godt give nogle udfordringer for besøgende, der ikke kender til denne Put and Take, hvor man ofte hører om lystfiskere der mister spinnere og blink, da der nogle steder er meget lavvandet i søen.

Kæmpe område

Tollundgaard Put and Take har et sted mellem 40.000 og 60.000 m2 vandspejl, hvor man kan jagte de mange fisk, herunder mange forskellige ørreder. Denne fiskesø har også en masse andre spændende fiskearter, såsom ål og gedder, hvor gedderne rent faktisk har en ret god størrelse, uden at overdrive.

Undgå de lave steder

Det er måske lettere sagt en gjort, men nu kender jeg en del til denne fiskesø, og vil prøve at give dig er par gode råd, så der måske er en chance for, at du mister (mindre) grej. Hvis man nu holder ved indkørslen, og der hvor man kan betale, og se information, og kigger ligeud, så er der et større område i midten af søen, hvor der kan være lavt, men med en slags å, omkring, hvor der gerne gemmer sig store fisk. Hvis du kigger til højre, mod det t-kryds oppe i enden af søen, så er der super lavvandet deroppe, på nær i det hjørne og langs den vold/vejen der er, og her er et par dybe huller, hvor jeg selv har snuppet kildeørreder. Når man kigger til venstre, fra indkørslen, og om mod det “nye” som er en udgravning og tilføjelse af søen, så er der noget dybere, men søen er lidt svær, specielt med spinne-grej.

Bobleflåd eller fluestang

Hvis du vil være helt sikker, så kan jeg anbefale fluestangen, som jeg dog ikke selv fisker med, men har set rigtigt mange benytte sig af dette, også fordi der er god plads til det. Men bobleflåd, enten med regnorm, eller powerbait, det har jeg haft god succes med, og her kan man stort set fiske over det hele. Det er en super spændende fiskesø, med mange oplevelser, og det kan jeg varmt anbefale.

Information om priser osv

Deres hjemmeside (tollundgaard.dk) har været nede de sidste par dage, og virker lidt underligt, men jeg kan desværre ikke henvise til priserne, men man kan også finde dem på Facebook, og rette henvendelse til dem, på denne måde. Knæk & Bræk.

Billeder

Artikel foto: Tollundgaard Put and Take
Artikel foto: Tollundgaard Put and Take
Artikel foto: Tollundgaard Put and Take
Artikel foto: Tollundgaard Put and Take
Artikel foto: Tollundgaard Put and Take
Artikel foto: Tollundgaard Put and Take


 

Back to top button
fritidsblog.com