Naturen

Udsigten over Funder Ådal og Hundeskov ved Hesselhus Camping

Artikel foto: Vejen mod udsigten og Hundeskov

Det lykkedes mig at få lokket min halvgamle mor med på en tur til udsigten ved Funder Ådal, ved Hesselhus Camping.

Med udsigten til vinterligt vejr sidst på ugen i uge 6, så var det altså tid til at få sig en lille oplevelsestur inden, og det gik denne gang til udsigten over Funder Ådal, lige på den modsatte side af Hesselhus Camping. Dette område er sundt for sjælen, men en rask travetur ud af en lang sti, hvor der er hundeskov i starten, på den ene side, og mulighed for at møde køer og får på den anden side.

Flere forskellige ruter

Turen fra parkeringspladsen, på den modsatte side af Hesselhus Camping, hvor der er god plads, nok mest udenfor sæson, tager ikke så lang tid, hvis man går direkte ud med udsigten. På vejen dertil, er der hegn på begge sider, og så kommer der låger, hvor man må krydse, så der er flere muligheder for at opleve noget derude. Men hvis man tager den lige vej til udsigten, hvor man også kan se den “nye” motorvejsbro over Funder Ådal (motorvejen mellem Silkeborg og Herning), så kan man fortsætte videre rundt, og ned af bakkerne, hvor man så kommer ned til Funder Å, men det er altså pænest om sommeren, men igen der er flot på hver sin måde, på alle tidspunkter af året.

Meget flot natur

Området mod Funder Ådal er virkelig flot, og man kan nemt få et par timer til at gå om sommeren, hvor man kan tage en kande kaffe med, eller hvad man nu er til, og sidde på en af de opsatte bænke ved udsigten. Vores tur tog en god time, hvor vi lige stod og kiggede lidt, og tog lidt billeder af området, og dem kan du se nederst på denne side.

Info skilte fra området

Artikel foto: Info skilt fra Funder Ådal
Artikel foto: Info skilt fra Funder Ådal
Artikel foto: Info skilt fra Funder Ådal

Nemt at finde udsigten ved Funder Ådal

Du skal simpelthen bare køre efter Hesselhus Camping, der ligger Vest for Silkeborg, og tæt på Tollundgaard, hvor der blandt er golfbane og en af Danmarks ældste Put and Take. På den modsatte side af indkørslen til Hesselhus Camping, der er en stor parkeringsplads, hvor man kan parkere, og når man står med ryggen til selve campingpladsen, så skal man mod venstre hjørne, og følge stien.

Billeder fra området

Artikel foto: Funder Ådal
Artikel foto: Funder Ådal
Artikel foto: Funder Ådal
Artikel foto: Funder Ådal
Artikel foto: Funder Ådal

Dette er et besøg værd.

God fornøjelse.


 

Back to top button
fritidsblog.com